AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, partililere ve belediye başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, "Ahlaki kimliğe değer verip, onu iyi puanlayıp adaylarımızı da buna göre ne yapmamız lazım? Belirlememiz, seçmemiz lazım" diye konuştu, geçen sene skandallarla anılan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bu kez sosyal belediyecilik mesajları vermeye başladı.

MESAJI VERDİ, ERDOĞAN'I ETİKETLEDİ

Geçen yıl hem ulusal, hem de yerel medyaya konu olan 'Yaşlılık Aylığı' ve '75 bin liralık doğum günü partisi' skandallarını unutan ve Cumhurbaşkanı'nın konuşmalarının satır aralarından alıntılar yaparak sosyal belediyecilik mesajları veren Başkan Ahmet Çamyar, "Cumhurbaşkanımızın üstüne basarak belirttiği 'Gönül Belediyeciliği' seferberliğini 2014 yılından bu yana Gönül Köprüsü projesi, En yakın komşunuz Ünye Belediyesi, Askıda Ekmek, İkinci Bahar Lokali gibi daha bir çok örnek proje ile uyguluyor olmaktan gururluyuz" dedi. Mesajın en alt kısmında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etiketlemeyi unutmadı.

SKANDALLARLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Ancak verdiği bu sosyal mesajların aksine Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, geçen sene yaşanan ve hem ulusal, hem de yerel medyaya konu olan çok tartışılan konularla gündeme gelmişti. Özellikle 'Yaşlılık Aylığı' skandalıyla ulusal medyanın gündemine düşen Çamyar, hakkında yazılan "Ünye Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Çamyar, devletin muhtaç durumdaki ailelere verdiği evde bakım maaşını kendi ailesine bağlattı. Bu maaş aylık geliri 497 TL'nin altındaki ailelere veriliyor" şeklindeki haberleri yaptığı yazılı açıklamayla yalanlamıştı. 

ÖNCE YALANLADI, SONRA 'BİLGİM DIŞINDA GERÇEKLEŞMİŞ' DEDİ

Başkan Ahmet Çamyar başta kendi seçim bölgesi Ünye olmak üzere hem Ordu'da, hem de yurt genelinde artan tepkiler üzerine takvimler 9 Ekim 2017'yi gösterdiğinde Ünye Belediyesi'nin resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı, "Bazı ulusal ve yerel medya organlarında 'Belediye Başkanı Annesine Bakım Aylığı Bağlattı' şeklinde yer alan haber gerçeği yansıtmamaktadır" dedi. Açıklamasının devamında da "Annem Şaziye Çamyar'a bakım aylığı bağlanması bilgim dışında gerçekleşmiş, Belediye Başkanlığım döneminden önce 01 Ağustos 2011 tarihinde yapılmıştır. 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren bilgim dışında bağlanan 'Evde Bakım Aylığı' hukuka aykırı olmayıp, bu durum Sosyal Hizmet Raporu'yla da sabittir" dedi. Oysa evde bakım aylığı alabilmek için kişi başına düşen gelir gibi çok farklı kriterler baz alanıyor. 

"RUHSAT İSTEYEN GAZETECİLER VAR" DEMİŞTİ

Başkan Çamyar, bu haberlere ilişkin olarak da aynı yazılı açıklamasında gazetecileri suçlayarak, "Bahse konu haberi yapan basın organları ve temsilcileri, bu kişilerin niyetleri ve arkalarında kimin ya da kimlerin olduğu tüm Ünye kamuoyu tarafından yakinen bilinmektedir. Bu kişiler Belediyemizden hukuka aykırı ruhsat talep etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.   

75 BİN LİRALIK DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a tepki gösterilmesine sebep olan ve yerel medyada haber olan bir başka skandal ise '75 bin liralık doğum günü partisi' olmuştu. Bununla ilgili herhangi bir açıklama ise yapmamıştı. Çamyar'ın ikinci evliliğinden olan ve ilk yaşına basan oğlu için 6 Ekim 2017'de Yunus Emre Parkı'nda iddialara göre (Yön Gazetesi) 400 kişilik özel bir doğum günü partisi tertiplenmiş ve geceye davetiyesiz olanlarla, gazeteciler alınmayarak, basına fotoğraf sızdırılmaması noktasında da davetlilerden ricada bulunulduğu iddia edilmişti.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ?

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partililere hitap eden AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçim sonuçlarını kişisel kariyeri ile irtibatlandırarak eğip büken herkes her şeyden önce milletimize yanlış yapar. Millete yanlış yapan hiç kimsenin de, AK Parti'de yeri olamaz. 2019 Mart'ına kadar bu belediyeciliğin adını ben doğrusu gönül belediyeciliği seferberliği olarak koyuyorum. İnşallah Mart 2019 yerel seçiminde de, gerek aday tespitlerimizde, gerekse bu ahlaki kimliğe değer verip, onu iyi puanlayıp adaylarımızı da buna göre ne yapmamız lazım? Belirlememiz, seçmemiz lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim