Asgari ürcet görüşmelerine ilişkin tehdit gibi açıklamalarıyla gündeme gelen TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın sözlerine bir tepki de AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'dan geldi. 
 
Gündoğdu, Atalay'ın sözlerine ilişkin olarak, "Çok çirkin ve Gezi Olayları'nı hatırlatıp Gezi çağrısı kokan bir açıklama olarak değerlendiriyorum. TÜRK-İŞ Başkanı'nın yapması gerekli olan ona bağlı işçilerin hak ve hukukunu, hukuk çerçevesinde çözebilmek için mücadele etmektir. Asgari ücrette bizim dediğimizi yapmazsanız, biz de Faransa'nın devamı olan eylemleri, Gezi eylemlerini tekrar provake edip meydanlara insanları dökebiliriz diyor.

"DEVLETE ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERME"

Türk-İş Başkanı'nın 'Gezi Kokan' açıklamalarını kınıyorum. İnsanları provoke etmeye çalışarak ve devlete aba altından sopa göstermenin müspet değil, musibet sonuçları olur" ifadelerini kullandı. 

ATALAY KENDİNİ SAVUNDU

Tepkiler üzerine Atalay, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "İki üç gündür TV'de sosyal medyada 'bize bağlı'  ifadesi üzerinden işçileri sokağa indirme tehdidi yorumları yapıldı. Hayretle izliyorum, ben 63 yaşındayım. Büyük harflerle vurguluyorum altını çizerek. 'Bize bağlı' ifadesi işçisi, işvereni, muhalefeti, iktidarı, sivil toplum örgütleri ve bütün kurumlarıyla Türkiye'yi ifade ettim. Maalesef sosyal adaleti ve milletimizin refahını sağlayabildiğimiz sürece bütün zorlukların üzerinden geleceğimizi belirtmek istedim. Geçmişte bunun bir sürü örnekleri oldu. Konumuzun asgari ücret olduğu ortamda bunla ilgili yoğun çalışma içindeyken bu tür yayınları kamuoyunda farklı bir algı oluşturmak gayretiyle yaymak insafsızlıktır."

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY NE DEMİŞTİ?

"Bu yapının içinde işveren ağırlıklı bir yapı var. Meclis'in üçte biri işveren ağırlıklı, onların hiç birinde sendika yok. Adam bir asgari ücret yeter diyor, öyle bir tablo. Bu ana muhalefette de var, iktidarda daha çok var, böyle gidiyor. Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz ne kadar gider. İşte Fransa'da gördük gitmediğini. Üç gün sonra da bizim burada da görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı." 

Editör: TE Bilisim