ORDU - AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Tv52'de Meltem Naz Yılmaz'ın sunduğu 'Özel Gündem'de gündeme iliştin konulara açıklık getirdi. Özellikle parti içerisinde yaşanan sıkıntılara açıklık getiren Çanak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da danışmanları tarafından yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

Bu yönde Ordu siyasetinde yaşananları 'kör döğüş' olarak niteleyen AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, "Birileri bu kör döğüşün galibi geldiğini düşünebilir. Birileri bunu Numan Bey'e farklı şekilde antalabilir ama bu anlatanların da, anlatılanların yanlış olduğunu benim ve diğer milletvekillerinin anlattığı bir yerde kıymeti yoksa bu yanlışın sahibi de bellidir." diye konuştu. 

Kendisinin siyasi sorumluluğu olduğu kadar vicdani sorumluluğu olduğunu da belirten Çanak, "Bir danışmanın, ya da Ordu'yu hiç tanımayan birisinin buradaki çevre kontrolünden sonra çıkarak benim ilimde, dışarıdan birisinin gelerek bir yorumla, bir kararla inisiyatif geliştirmesini ben doğru bulmuyorum" dedi. Çanak, sorunun devam etmesi halinde de, "Bunu ilgili yerlere ve ilgisine söylüyorum. Söylemeye devam edeceğim, sonuç alamazsam sokakta söylerim. O arkadaşlar sanmasınlar ki, biz her işten sonuç alıyoruz ama bir gün duvara toslarlar. Yaptıkları doğru değil" ifadelerini kullandı.

Ordu'nun mega projeleri konuşması gerektiğini belirten Oktay Çanak, "Bir kere Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş iyi bir siyasetçi, ben onu hiç tartışmıyorum. Çok karakterli bir insan, onu da hiç tartışmıyorum. Benim burada sitem ettiğim ve eleştirdiğim konu şu. Burada, buraya gelip bu meseleleri araştıran, soran soruşturan danışman arkadaşların bence yanlış bir yönlendirmesi var. Dediğim gibi A müdürü, A filancası, A daire başkanı gibi isimlerle uğraşacağına o arkadaşlar, gitsinler mega projelerle uğraşsınlar. Bunu Sayın Başbakan Yardımcısı'nın masasına birilerinin koyması lazım. Zaten gündemi yoğun, ülke siyaseti var ama Ordu'da milletvekili. Buraya da bir vefa borcumuz var. Buraya geliyorsan da marjinal vuruş yapacaksın. 2,5 yıl geçti ama proje yok. Büyükşehir Ordu'da birşeyler yapacak da, biz de onun üzerinden yürüyeceğiz. Ben bu açıklamayı, partimin ve konusu geçen herkesin hayrına yapıyorum. 10 gündür Ordu'dayım ve bu kanaati edindiğim için yapıyorum." dedi.

"YOKSA BİR İHMALİ VAR"

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan 'böcek krizi' ile ilgili süreçte de Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un müdahil olması gerektiğini dile getiren Çanak, "Buranın bir siyasi büyüğü var. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş. Bütün bu meselelerde böyle bir çatlak varsa, bence Sayın Başbakan Yardımcımızın burada bir müdahalesi olması gerekir, yoksa bir ihmali var demektir. Ben kendi adıma bunu samimiyetle ve bir siyasetçi olarak söylüyorum" dedi. 
Editör: TE Bilisim