Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı 2.Tur Seçimleri'nde beklenen kararını açıkladı. Oğan, Erdoğan'ı destekleyeceğini söyledi. 

Bir otelde basın toplantısı düzenleyen Oğan, çeşitli gerekçeleri sıraladıktan sonra yaptığı müzareke ve istişarelerle birlikte tabanın da istediğini belirtti, "Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı Adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize ilk turda oy veren seçmenlerimizi de ikinci turda Sayın Erdoğan'ı desteklemeye davet ediyorum. Bu kararımızı alırken her türlü istişareyi yaptığımızı, kararımızın ülkemiz ve milletimiz için en doğru karar olacağına inandığımız için bu yönde karar aldığımızın bilinmesinde fayda vardır. Atatürkçü ve milliyetçi ilkelerimiz çerçevesinde hiçbir kişisel beklenti içerisinde olmadan aldığımız bu kararın yüce Türk Milleti'ne ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mize hayırlı olmasını diliyor, sevgili vatandaşlarımı saygılarımla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Oğan, yaptığı açıklamanın dışında herhangi bir soru almadan toplantı salonunu hızla terk etti. Oğan, parlamento ve Cumhurbaşkanlığı'nın aynı ittifakta olması önemli dedi, Millet İttifakı yeterli başarıyı gösteremediğini de sözlerine ekledi. Oğan, Millet İttifakı'nı HDP ile aynı safta olduğuna işaret etti, ancak Cumhur İttifakı içerisinde bulunan Hür Dava Partisi hakkında ise herhangi bir şey söylemedi.

"MHP'DEN İKİ KEZ İHRAÇ EDİLMİŞTİ"

Özer'den önce Ünye-Fatsa sonra Gülyalı'ya ilk ziyaret Özer'den önce Ünye-Fatsa sonra Gülyalı'ya ilk ziyaret

2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde MHP Iğdır Milletvekili olarak seçilen Sinan Oğan, son derece tartışmalı bir sürecin ardından 26 Ağustos 2015 tarihinde Genel Başkan Bahçeli tarafından Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilmiş, açtığı davayı kazandıktan sonra partisine geri dönmüş ancak 10 Mart 2017'de ikinci kez ihraç edilmişti. 

Editör: TE Bilisim