CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu yeni A Takımı'nı belirledi. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Listesi'ni büyük oranda koruyan CHP Lideri, 4 yeni ismi A Takımı'na alırken, 4 koltuğu da boş bıraktı. MYK'da 19 olan koltuk sayısı da 16'ya düştü. Daha önce Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ordu Milletvekili Seyit Torun, yeniden aynı göreviyle Kılıçdaroğlu'nun A Takımı'nda yer aldı. 

Ahmet Akın Enerji ve Altyapı Projeleri'nden, Ali Öztunç Doğa ve Çevreden, Yüksel Taşkın Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Daha önce yine MYK'da yer alan Selin Sayet Böke ise Genel Sekreter oldu. Daha önce A Takımı'nda yer alan Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz, Aykut Erdoğdu ve Yıldırım Kaya Parti Meclisi'ne seçilememişti. Kılıçdaroğlu, 2 Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre ve Orhan Sarıbal'a da yeniden görev vermedi, yani toplamda 6 Genel Başkan Yardımcısı yeni MYK'da görev alamadı. 

İŞTE 16 KİŞİLİK LİSTE

CHP'de Fethi Açıkel Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'ndan sorumlu, Onursal Adıgüzel Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden sorumlu, Veli Ağbaba İşçi Sendikaları, Esnaf-Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşları'ndan sorumlu, Ahmet Akın  Ahmet Enerji, Alt Yapı Projeleri'nden sorumlu, Muharrem Erkek Hukuk ve Seçim İşleri'nden sorumlu, Gökçe Gökçen Gençlik Politikaları'nden sorumlu, Gamze Akkuş İlgezdi Tanıtım ve Halkla İlişkiler'den sorumlu, Lale Karabıyık Eğitim Politikaları'ndan sorumlu, Gülizar Biçer Karaca İnsan Hakları'ndan sorumlu, Bülent Kuşoğlu İdari ve Mali İşler'den sorumlu, Faik Öztrak Parti Sözcüsü, Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütleri'nden sorumlu, Ali Öztunç Doğa Hakları ve Çevre'den sorumlu, Oğuz Kaan Salıcı Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme'den sorumlu, Yüksel Taşkı Sosyal Politikalar'dan sorumlu, Seyit Torun Yerel Yönetimler'den sorumlu Genel Başkan yardımcıları oldu.

CHP'nin 2 numaralı ismi yani parti Genel Sekreteri ise Selin Sayek Böke oldu. 

O İKİ İSMİN BAŞDANIŞMAN OLMASI BEKLENİYOR

Kılıçdaroğlu'nun PM'ye seçilemeyen Tuncay Özkan ve Ünal Çevköz'ü başdanışman olarak atayacağı, basın ve dış politikaları bu isimlerle yürütmesi bekleniyor. 
 
KULİSLERDE SEYİT TORUN SÖYLEMLERİ

Öte yandan CHP'de bir kez daha Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Ordu Milletvekili Seyit Torun'un önümüzdeki genel seçimlerden İstanbul'dan milletvekili adayı olacağı siyasi kulislerde konuşuluyor. 

Editör: TE Bilisim