Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekili aday adaylığı başvuru süreci bitti. Ordu'da mevcut isimlerden CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel yeniden adaylık için başvuruda bulunurken, CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan adaylık başvurusu gelmedi. 

CHP'NİN A TAKIMINDAN YEDİ İSİM ADAY OLMADI

Edinilen bilgilere göre CHP'de Torun'un dışındaki üst düzey isimlerden CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Ahmet Akın, Bülent Kuşoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da adaylık başvurusunda bulunmayan isimler oldu. 

Geçtiğimiz günlerde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un "Kabinede mi görev alacaksınız?" sorusuna  "Bana yürütmede bir görev layık görürlerse yaparım" şeklinde yanıt vermesi, aday olmayan isimlerin kabinede görevi bekledikleri şeklinde yorumlandı.    

TORUN KABİNE DE Mİ GÖREV ALACAK?

Fatsa'da İbrahim Etem Kibar güven tazeledi Fatsa'da İbrahim Etem Kibar güven tazeledi

Hem başkent, hem de Ordu kulislerinde adaylık müracaatı yapmayan CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un, diğer 6 isimle birlikte kabinede görev alabileceği konuşuluyor. Ancak hem adaylık başvurusu hem de bu iddialara ilişkin Torun herhangi bir açıklama yapmadı. 

ORDU'DA 20 KİŞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi'nde ise Ordu milletvekili aday adaylığı için 20 kişi başvuruda bulundu. Mevcut Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in dışında alfabetik sıralamaya göre o isimler ise şu şekilde oluştu: 

Adem Uzunömeroğlu
Ahmet Canbaz
Atila Şahin
Cemil Cebeci
Cengiz Okur
Esin Şensoy
Fatma Karcı
Gökhan Karayel
Günay Musabaşoğlu
Mürvet Kırca Bulut
Necati Emron
Nilgün Yılmaz
Osman Güngör
Sabri Soner Görgülü
Sedat Gürsoy
Sakine Kuzu
Seyfi Orman
Şenel Öztürk
Zekai Sana

Editör: TE Bilisim