ORDU - MHP Ordu İl Başkan adaylarından Nihat Şensoy, beraberinde MHP Ordu eski Milletvekili Rıdvan Yalçın, Şemsettin Şahin, Yaşar Pamuk, Onur Şahin ve bazı partililerle birlikte basın toplantısı düzenledi. 

Zehir zemberek açıklamalar yapan Şensoy, "Sayın Genel Başkanımızın hayır duasını aldıktan sonra Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Şevkat Çetin Bey'le yaptığım görüşme sonucu, 2002 yılında aday adayı olup, partimizin 9 ay üyesi olarak kalmış bulunmam ve bizzat Genel Merkez'imizde form doldurmak suretiyle yeniden canlandırılan üyeliğime istinaden, aday olmamda hiçbir sakınca bulunmadığının ve kucaklayıcı bir ekip oluşturmamın talimat edilmesi üzerine, Ordu'ya dönüşte geniş bir kabul sonucu yollara düştük. Adaylığım süresince camianın saygın ve vefalı insanları her yerde bizlere yüreğini açtı. Beklentimin üzerinde ilgi ve destek gördüm." dedi. 

Şensoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"KÜFÜR, TEHDİT VE HAKARETLERE MARUZ KALDIM"

"Bu büyük destek, şahsıma yönelik olmaktan öteye saygıya, sevgiye, demokratik yarış şartlarına olan özlem ve Genel Başkanlık makamının temsili olarak İl Başkanlığı makamının şahıslara endeksli kullanımı yerine, bütün camiayı ve muhtemel adayları kucaklamasına olan ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır. Adaylığım süresince ülkücü ahlak ve hukuka yakıştırmadığım tehdit ve hakaretlere, çirkin iftiralara maruz kaldım. Yılmadım. Aynı üsluba düşmedim. Kendimi ve yapacaklarımı anlattım. Şahsıma oy vermeyecekse de beni ve ekip arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle karşılayan ve toplantı yapmamıza imkan sağlayan ekseriyete rağmen, baskı altında kalarak ziyaretlerimizi engellemeye çalışan ilçe başkanlarımızla da maalesef karşılaştık, sorun etmedim. Son talimatları almak üzere Genel Merkez'imize yaptığım ziyarette daha evvel imza edip üyelik formunu teslim ettiğim ve aday olmamda sakınca olmadığını bildirmiş bulunan Teşkilat Başkanımız, üyelik süremin aday olmama yetmediğini, tarafıma bildirdiğinde yaşadığım şoku hala atlatabilmiş değilim."

"ADAYLIĞIMIN ENGELLENDİĞİNİ ÜZÜLEREK BELİRTİYORUM"

"MHP Genel Merkezi'nden aldığım talimat ve telkinin tartışılmaz doğruluğuna inançla çıktığım bu yolda, adaylığımın engellendiğini üzülerek belirtiyorum. Ordu'da 19 ilçe kongresini adaysız gerçekleştiren ve delegenin tamamını belirlemiş mevcut yöneticilerimizin adaylığımı engellemek adına gösterdikleri çaba ve havada uçuşturdukları dosyalar, ilimiz siyaseti bakımından ibret vericidir." 

"BASKI KAZANMIŞ, HOŞGÖRÜ KAYBETMİŞTİR"

"Ben kürsüye çıkıp inandığım doğruları ifade ederek yenileceksem de, sanıkta ülkücü iradenin tecellisi ile yenilmeyi tercih ederdim. Kendi oluşturdukları ve iradelerini hiçe saydıkları delegelerimizin şahsım ve ekibime olan teveccühü karşısında panikleyenler, sandıkta yenemeyeceklerini anlayanlar, yarışmak yerine adaylığımı engelleyerek masada mağlup olmamı sağlamış bulunuyorlar. Bugün üzülerek ifade ediyorum ki, aday olamayacağımı, olsam bile salona gelemeyeceğimi söyleyenler kazanmış, demokrasi kaybetmiştir. Bugün baskı kazanmış, hoşgörü kaybetmiştir. Bugün uzaklaştırma kazanmış, kucaklaştırma kaybetmiştir. O salona sokulmayan, o kürsüye çıkartılmayacağı söylenen Nihat Şensoy değil, milliyetçi-ülkücü iradenin ekseriyetidir. Ancak biliniz ki, mücadele bitmemiş, yeni başlamıştır. Elbet sevginin, saygının, ahlak ve erdemin, demokratik yarış şartlarının egemen olacağı günler gelecektir. Parti içinde iktidar olmayı, ülkede iktidar olmaya tercih edenler bu tavırlarının acı sonuçlarıyla elbet yüzleşecektir. Tek tesellim, baskı altında ortaya çıkamasalar da, açıkça kendilerini ifade edemeseler de, bayrak açamasalar da, muhataplarının yüzüne karşı haykıramasalar da bu kendinden başkasına yer vermeyen anlayışı tasvip etmeyen arkadaşlarımın görünenden çok daha fazla olduğunu bu vesile ile öğrenmem olmuştur. Biliniz ki ben bu davaya 38 sene önce kalbimle, ruhumla üye oldum. Ve hiç o üyelikten vazgeçmedim. Kayıtlardaki üyeliğin gönlümde hiçbir hükmü yoktur ve bundan sonra da gönül üyeliğim devam edecektir. Bu süreçte baştan beri yanımda olan ve camianın ortak aklını yansıttığına inandığım Sayın Rıdvan Yalçın, Sayın Onur Şahin, Sayın Yaşar Pamuk beye ve isimlerini tek tek saymaya imkan olmayan yüreği büyük dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

"SALONDA DEĞİL, MASADA KAYBETTİM"

Nihat Şensoy, kendisine ait Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada da, "Adaylığım engellendi. Salonda değil, masada kaybettim" açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim