Türkiye'deki bütün gözler bugün Yalova ve Ağrı seçimlerinin üzerinde. Her iki ilde de resmi olmayan ilk sonuçlar çıkmaya başladı. Yalova ve Ağrı'nın dışında Aydın'ın Buharken, Bayburt'un Aydıntepe, Bitlis'in Güroymak, Çankırı'nın Şabanözü, Eskişehir'in Mahmudiye, Kastamonu'nun Çatalzeytin ve Tokat'ın Yeşilyurt ilçeleriyle Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul, Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya, Niğde'nin merkeze bağlı Bağlama ve Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde de seçimler bugün tekrarlandı. Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde, belediye  başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ara seçimleri yapıldı. 

YALOVA'DA MÜHÜR ÇALINDI!

Yalova merkez Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Yalova Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi'nde okul bahçesinin dışında Ak Partili ve CHP'liler arasında başlayan tartışma, kavgaya dönüşünce polis önce 2 kişiyi gözaltına alırken, daha sonra gözaltı sayısı 3'e yükseldi. Yalova Zübeyde Hanım İlkokulu'ndaki 1104 numaralı sandıkta da 'Evet' mührünün çalındığı ortaya çıktı. Sandık görevlilerinin durumu polise haber vermesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatırken, oy verme işlemleri yedek mühürle devam ettirildi.
 
NERELERDE SEÇİM YAPILDI?

Ağrı Merkez'de toplam 310 sandıkta 79 bin 498 seçmen,  
Yalova Merkez'de toplam 245 sandıkta 75 bin 813 seçmen oy kullandı.

Aydın Buharkent'te 38 santıkta 9 bin 329 seçmen,
Bayburt Aydıntepe'de 8 sandıkta bin 752 seçmen, 
Bitlis Güroymak'ta 44 sandıkta 11 bin 951 seçmen, 
Çankırı Şabanözü'nde 23 sandıkta 5 bin 876 seçmen, 
Eskişehir Mahmudiye'de 30 sandıkta 6 bin 156 seçmen, 
Kastamonu Çatalzeytin'de 7 sandıkta bin 872 seçmen, 
Tokat Yeşilyurt'ta 12 samdıkta 3 bin 142 seçmen oy kullanırken, Çorum Ortaköy Aştavul beldesinde,
Erzincan Tercan Çadırkaya beldesinde, Niğde Merkez Bağlama beldesinde ve Yozgat Sorgun Eymir beldesinde yenileme seçimi yapıldı. Sonuçlar, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını kaldırmasının ardından açıklanmaya başlayacak.
Editör: TE Bilisim