Anavatan Partisi'nden 1987 yılında Ordu milletvekili seçilen ve TBMM'nin 18'nci döneminde Ordu Milletvekili olarak görev yapan Yılmaz Sanioğlu, 80 yaşında Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sanioğlu için ilk tören dün Meclis'te düzenlendi. 

TBMM Şeref Kapısı merdivenleri önündeki törene, Sanioğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Başkanvekilleri Haydar Akar ve Nimetullah Erdoğmuş, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, TBMM Katip Üyesi ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Oltan Sungurlu, Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Parti Ordu milletvekilleri Metin Gündoğdu ve Ergün Taşcı, Meclis bürokratları ile Meclis personeli katıldı.

Törende, Sanioğlu'nun biyografisi okundu. Saygı duruşunun ardından dua edildi. Törenin sonrasında Sanioğlu'nun yakınları taziyeleri kabul etti.

ÜNYE'DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Sanioğlu'nun cenazesi, daha sonra Ankara'dan memleketi Ordu'nun Ünye ilçesine getirildi. Büyük Camii'deki cenaze törenine de Ünye Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Tavlı, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, AK Parti eski Grup Başkanvekili ve eski Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa'nın yanı sıra çok sayıda isim katıldı. Sanioğlu'nun naaşı Ataköy Zembek Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ünye'de 1942 yılında doğan Sanioğlu, 18. Dönem'de Ordu Milletvekili olarak görev aldı. Ünyespor Kulübü Başkanlığı da yapan Sanioğlu, evli ve 2 çocuk babasıydı. 

Editör: TE Bilisim