Ordu'nun Perşembe ilçesi takvimler 2 Kasım 2012'yı gösterdiğinde Dünya'nın 161'nci sakin şehri ilan edildi. Bir süre yerel ve ulusal medyanın gündeminde yer alan Perşembe, konuyla ilgili olarak birkaç da toplantıya ev sahipliği yaptı.

Bunun dışında 2012 yılından itibaren doğru dürüst bir değişim yaşamayan Perşembe'de son olarak Belediye Hizmet Binası yenilendi, yine dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın girişimleriyle Kent Meydanı ve Kadınlar Plajı düzenlemesi yapıldı. Sahil şeridi boyunca hiçbir değişime tanıklık edemeyen Perşembe'de bunun yanında deniz turizminden daha fazla yararlanmak için özel şahıs arazilerindeki 30-40 metrekarelik ahşap-bungalow-serender tipi yazlık evler Kıyı Kenar Kanunu gerekçesiyle yıkıldı, burada konaklayan Ordulular hem zarara uğratıldı, hem de deniz turizminden mahrum edildi. Ancak diğer taraftan aynı kanuna aykılı bulunan çeşitli villalar, yazlık betonerme binalar, ticari işletmeler görmezden gelindi, yetmiyormuş gibi bir şekilde yıkılan bir otelin yerine dev beton binaların yapımına da onay verildi.

"PERŞEMBE SİHİRLİ BİR EL BEKLİYOR"

Bunun dışında görsel anlamda tek bir çivinin çakılmadığı Perşembe ilçesi, tarih ve deniz turizmini en fazla hakeden ilçelerden biri olmasına rağmen beyaz kumlarıyla ünlü Çaka Plajı atıl duruma getirildi, Yason Burnu'nda hiçbir çalışma yapılmadı, Hoynat Adası kaderine terk edildi, kafes balıkçılarının sayısının artmasıyla deniz suyu kirliliği had safhaya çıkarıldı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından Perşembe, şimdi kendisine dokunacak sihirli bir el bekliyor.

AK PARTİ ORDU BÜYÜKYEHİR BAŞKAN ADAYI HİLMİ GÜLER:
"AÇIK ŞEHİR HÜVİYETİ"

Ordu'da siyasi çalışmalarını sürdüren Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler, Perşembe ilçesini ziyaret etti. Perşembe'yi çok sevdiğini dile getiren Güler, "En mutlu anım benim. Çok sevdiğim Perşembe'deyiz, sevdiğimiz arkadaşlarımızla birlikteyiz. Dolayısıyla burada hiç ayrı gayrı olmadan ortak akılla, ortak vicdanla, adil bir şekilde bütün fikirlerimizi tartışarak açık şehir hüviyeti ile burayı yeniden ele alacağız" diyerek adeta müjde verdi. 

"ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ"

Partisinin ilçe teşkilatı ile Perşembe Belediyesi'ni ziyaret eden Güler, "Sadece Ordu'nun, Karadeniz'in değil Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri Perşembe. Allah bizi mahçup etmezse, çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum" dedi. 

Editör: TE Bilisim