TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Ümit Özdağ Meral Akşener'i çok sert sözlerle eleştirdi ve partisinden istifa etti. Özdağ, "İstifa etmemin en büyük nedeni, 4 kez uyarmama rağmen ve bana yalan söylenerek İdris Naim Şahin'in Ordu'dan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesiydi" dedi.

Yerel seçimlere tek başına girmesi konusunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile sorun yaşadığını anlatan Özdağ, "Meral Akşener İYİ Parti'nin tek başına yerel seçimlere girmesi teklifimi Divan Toplantısı'nda ret ettirdi ve yerel seçim ittifakı için 12 Kasım 2018'de CHP ile görüşmeler başladı. CHP-İYİ Parti seçim ittifakının kurulması üzerine 21 Kasım 2018'de Cumhur İttifakı Erdoğan ve Bahçeli arasında yapılan görüşmelerle tekrar kuruldu. 

"SARI MUHALEFETÇİLİK VAR"
"CHP'NİN UYDU PARTİSİ HALİNE GELDİ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tek başına seçimlere girme cesaretinin olmamasının bugün Cumhur İttifakı'nı ortaya çıkardığını ileri süren Ümit Özdağ, İYİ Parti'yi de 'sarı' sendikaya benzeterek, "Sarı sendikalar işçinin hakkını savunur gibi yaparlar, ama aslında savundukları işçinin hakkı değil işverenin çıkarlarıdır. Nasıl bir sarı sendikacılık varsa, bir de sarı muhalefetçilik var. Bu sarı muhalefetçilik de ödülünü Erdoğan tarafından yerli ve milli muhalefet olarak adlandırılmakla alıyor. Bugün sarı muhalefet partisinin çok şikayet eder göründüğü Cumhur İttifakı'nın varolma nedeni, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tek başına seçime girmeye cesaretinin olmamasıdır. Sonuç, yine Akşener'in ifadesiyle İyi Parti'nin seçimlerden çırak çıkması olmuştur. Ancak İyi Parti Akşener'in ifadesiyle sadece yerel seçimlerden çırak çıkmamıştır. CHP belediyelerinin sağladığı ekonomik kaynaklar ve makamlara bağlı olarak CHP'nin uydu partisi haline getirmişlerdir" ifadelerini kullandı. 

"İYİ PARTİ'NİN ONURUNU SATTINIZ"

Böyle konuştuğum için İYİ Partili bazı üst düzey yöneticilerin kendisine kızdığını belirten Özdağ, "Bana kızacağınıza cesaretiniz varsa İyi Parti'nin içişlerine karışan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na kızın veya İyi Parti'yi aşağılayan Çanakkale Belediye Başkanı'na kızın, ama onlara kızamıyorsunuz. Çünkü belediyeden gelen çantalar, ihaleler ve makamlar karşısında İyi Parti'nin onurunu sattınız. Bu söylediklerimin hepsinin kanıtı var."

"İDRİS NAİM ŞAHİN YÜZÜNDEN İSTİFA ETTİM"

Özdağ'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile aralarındaki anlaşmazlığın ilk temelinde son yerel seçimlerde Ordu'dan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan İdris Naim Şahin olduğunu belirten Özdağ, "31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından İyi Parti Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa ettim. İyi Parti'nin zarar görmemesi adına seçimler süresince sahaya çıkmadım, ama istifamı da erteledim. İstifa etmemin en büyük nedeni 4 kez uyarmama rağmen ve bana yalan söylenerek İdris Naim Şahin'in Ordu'dan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesiydi. İkinci istifa nedenim de Kars'ta HDP'nin seçimi kazanma riskine rağmen Akşener'in İyi Parti adayını çekmemesiydi ve s onuçta HDP Kars'ı Akşener'in yanlış tutumundan, adayı çekmemesinden dolayı kazandı. Akşener, beni ihraç edecek kadar cesur değildir, ama ben Akşener ile birlikte kurucusu olduğum, kurucular kurulunu kenrdisiyle birlikte oluşturduğum İyi Parti'den istifa ediyorum" sözleriyle partisinden istifa etti.

Editör: TE Bilisim