ORDU - 30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Türkiye genelinde ikinci anketi Gezici Araştırma Şirketi yaptı. Anket 13-28 Aralık 2014 tarihleri arasında 30 büyükşehirde toplam 36 bin 188 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapıldı. Anket sonuçları için Gezici Araştırma Şirketi, "Bu araştırmada 0.95 güven sınırları içinde, hata payı +/-%1.4 olarak hesaplanmıştır" açıklamasını yaptı. Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, "Yapılan bu araştırmayla büyükşehirler içerisinde halkın belediye başkanından memnuniyeti de belirlenmiş, iller arasında memnuniyet sıralaması yapılmıştır. Büyükşehirler içerisinde en başarılı görülen belediye başkanının Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olduğu belirlenmiştir. Türkiye genelinde belediye başkanlarının kendi siyasi seçmeninden sonra en çok memnun kaldığı AKP'li ve MHP'li seçmenlerin en çok memnun kaldığı il Aydın olurken, CHP ve AKP'li seçmenlerin en çok Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'den memnun kaldığı, CHP ve MHP'li seçmenlerin en çok memnun kaldığı ilin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmeh Özhaseki olduğu tespit edilmiştir" dedi.

"İŞTE ORDU'NUN SONUÇLARI!"

Yapılan ankette Ordulu seçmenlere 'Büyükşehir hizmetlerini başarılı buluyor musunuz?' sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 61.4'ü eve derken, yüzde 18.4'ü ise hayır dedi. Kısmen diyenlerin oranı ise yüzde 20.2 olarak belirlendi.

"SAMSUN VE TRABZONLULAR NE DEDİ?"

Aynı soru Samsunlulara da soruldu. Ankete katılanların yüzde 48.8'i evet derken, yüzde 25.8'i ise hayır dedi. 25.4'lük bir oran da kısmen cevabını verenlerin oldu. Trabzonluların ise yüzde 52.2'si evet cevabını verirken, yüzde 26.4'ü hayır dedi. Kısmen diyenlerin oranı ise yüzde 21.4'te kaldı.
Editör: TE Bilisim