Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değişikliğe gidildi. Bir bakanlık ikiye bölündü, 3 yeni bakan atandı. Ticaret Bakanlığı'na Mehmet Muş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Vedat Bilgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ise Derya Yanık getirilirken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise görevinden alındı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı. Yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yerine kurulan bakanlıklardan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Vedat Bilgin atandı. Eski Ankara Milletvekili olan Profesör Doktor Bilgin, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevini yürütüyordu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ise Derya Yanık getirildi.

Kamuoyunda sivil toplum gönüllüsü olarak tanınan Avukat Derya Yanık, Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM'de bir çok görev aldı. Bakan Yanık, AK Parti'nin son Genel Kongresi'nde ise Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişti. 

Yeni bakanlar TBMM'de yemin ederek bugünden itibaren görevlerine başladı. 

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Temmuz 2018 tarihinde göreve atanan Zehra Zümrüt Selçuk, 1979 yılında Ordu'da doğdu. İlk ve ortaöğretimi süresince okula sırasıyla İzmir, Siirt ve Giresun illerinde devam ettikten sonra, 1996 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Türkiye 49'uncusu olarak Bilkent Üniversitesi ekonomi bölümünü tam burslu olarak kazandı ve iktisadi ve idari bilimler fakülte üçüncüsü olarak mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde Michigan Üniversitesinde ekonomi doktorası eğitimine, Teksas Eyalet Üniversitesinde devam etti. 

Türk ekonomist ve eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 66'ncı Hükümet'in iki kadın bakanından biriydi. 

Editör: TE Bilisim