ORDU - ORC Araştırma Şirketi, 'Yerel Yönetimler Temmuz 2017 Araştırması' sonuçlarını yayınladı. Araştırma, 30 büyükşehirde yüz yüze ve CATİ (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemiyle yapıldı. Ankete katılan 26 bin 800 kişiye, "Bu Pazar yerel seçim olsa, .... Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" ve "...... Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden ve Büyükşehir Belediye Başkanı ......'ndan memnun musunuz?" soruları soruldu. 

Anket sonuçlarına göre Ankara'da AK Parti yüzde 48.7 ve mevcut Başkan Melih Gökçek de yüzde 59.4 oranında tercih edildi. Trabzon'da AK Parti yüzde 57,4 ve mevcut Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yüzde 51,3 oranında, Samsun'da ise AK Parti yüzde 53,2 oranında, mevcut Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ise yüzde 50,8 oranında memnuniyet aldı. 

"İSTANBUL'DA TOPBAŞ SÜRPRİZİ"

Aynı sorular İstanbul'da da soruldu. Ankete katılanların yüzde 2,5'i diğer partileri tercih ederken, yüzde 5,5 oranında HDP, yüzde 7,9 oranında MHP, yüzde 39,6 oranında CHP ve yüzde 44,5 oranında ise AK Parti tercih edildi. Ancak Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş için sonuçlar öyle değil. Soruların yöneltildiği katılımcıların yüzde 4,1'i fikrini beyan etmezken, yüzde 43,4'ü memnun olduğunu, yüzde 52,5'i ise memnun olmadığını belirtti.


"ORDU'DA ENVER YILMAZ RÜZGARI"

Aynı sorular Ordululara da soruldu. Ordu'daki anket sonuçlarına göre bu Pazar yerel seçim olsa diğer partiler yüzde 2,5, MHP yüzde 9,1, CHP yüzde 27,5 ve AK Parti yüzde 60,9 oranında oy aldı. "Ordu Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan memnun musunuz" sorusuna ise katılımcıların yüzde 5,3'ü fikrini belirtmedi. Yüzde 36,7'si memnun değilim derken, yüzde 58 oranında ise 'memnunum' sonucu çıktı.




"BAŞKAN YILMAZ, 30 BÜYÜKŞEHİR'DE ÜÇÜNCÜ SIRADA"


Beğeni noktasında Türkiye'deki 30 büyükşehir belediye başkanı sıralamasında ise yüzde 59,7 ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başı çekerken, ikinci sırada yüzde 59,4 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve yüzde 58 ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz üçüncü sırada yer aldı. Beğeni noktasında son sırada ise Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yer aldı.      

Editör: TE Bilisim