İYİ Parti Başkanlık Divanı sonrası partisinin Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen İyi Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, CHP ile yaptıkları ittifak gereği 21 büyükşehirin dışında 6 büyükşehirin daha masaya yatırıldığını belirterek, Ordu ve Adıyaman illerinde sorun olduğunu söyledi. 

Paçacı'ya özellikle İdris Naim Şahin isminin geçtiği Ordu'nun durumu soruldu. Bir süre düşünerek cevap veren Paçacı şu ifadeleri kullandı:

"Şu ana kadar bildiğiniz üzere 21 büyükşehirde Cumhuriyet Halk Partisi ile bir anlaşma sağlanmış idi. Bugün itibarı ile bu 21 büyükşehrin ilçeleri Ankara, İzmir, İstanbul hariç tamamlanmış sayılır. Ayrıca bu 21 ilin dışında 6 büyükşehir statüsünde olan iller de görüşme kapsamına alınmıştır. Bunların dışında il statüsünde olan yaklaşık 20 ilde şu an itibarı ile görüşme masasındadır. Büyük bir çoğunluğunda da anlaşma sağlanmıştır. Bu anlaşmalar sanıyorum bu hafta sonuna kadar bir protokole bağlanacak ve taraflar imza altına aldıktan sonra da kamuoyu ile paylaşılacaktır. 

"ORDU VE ADIYAMAN KONUSUNDA SONUÇ ALINMIŞ DEĞİL"

Ordu ve Adıyaman konusunda henüz net bir sonuç alınmış değildir. Ancak, bildiğimiz kadarıyla Cumhuriyet Halk Partisi Saadet Partili bir adayı desteklediğini ifade etti Adıyaman'da. Ancak bizim Cumhuriyet Halk Partisi ile olan yaptığımız görüşmelerde bu iki il ile ilgili henüz bir sonuç alınmış değildir." 

CHP'Lİ TORUN: "BİRŞEY SÖYLEMEM DOĞRU DEĞİL"

Geçtiğimiz günlerde Tv52'de Akın Çiçek'in sunduğu yayına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun da aynı konu hakkında tedbirli konuştu, "Değerlendirmeler bitmeden birşey söylemem doğru değil, inşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağız" ifadelerini kullandı. CHP'de yerel yönetimin tüm yükünü omuzlarında taşıdığını söyleyen Torun, "Çok yoğun bir tempo içerisindeyiz. Başarıyla da bu süreci aşmalıyız, o anlamda mesele memleket meselesi, mesele Türkiye meselesi. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Ordu'da biz mutlaka seçimi kazanacağız. Bunu inanarak söylüyorum" dedi.

CHP ORDU İL YÖNETİMİ KAYNAR KAZAN!

CHP ve İyi Parti'nin ortak çatı adayının İdris Naim Şahin olacağı söylentilerinin ardından CHP Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun bir açıklama yapmış, "İdris Naim Şahin, bizimle ilgili değil. Olursa İyi Parti'nin adayı olur. CHP'nin adayı olması söz konusu değil. Eğer İdris Naim Şahin CHP'den aday olursa, Seyit Bey sorumluluğu üstüne alır. Bana göre CHP'nin adayı olma şansı yok" sözlerini sarfetmişti.

Editör: TE Bilisim