AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, canlı yayında CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. AK Parti'nin Türkiye'nin gerçeklerinden doğan bir parti olduğunu belirten Özhaseki, son MYK Toplantısı'nda Türkiye'nin yerel yönetimlerine ilişkin bir sunum yaptığını anlattı. Sunumunda özellikle halihazırdaki seçim analizi başta olmak üzere 'Belediyeleri ne bekliyor? Oralarda durumumuz nedir?' sorularına yanıt aradıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Belediyelerden vatandaşın şikayetlenmeleri var. Nedir bunlar? Sırayla bunları ben dile getirdim. Bunu sadece AK Partili belediyeleri kastederek söylemiyorum. Vatandaşın, 81 milyonun belediye denince aklında bir şey var. Memnuniyeti de var, şikayetleri de var. Nedir bu şikayetler, bunu dile getirdim" diye konuştu.

ORDU'YU MU KASTETTİ? 
AKILLARA ÜNYE VE FATSA GELDİ

Vatandaşların şikayetlerine büyük önem verdiklerini dile getiren Özhaseki'nin isim ve yer belirtmeden yaptığı açıklamalar ise akıllara geçtiğimiz günlerde büyük bir sel felaketi atlatan Ünye ve Fatsa ilçelerini getirdi. İşte o açıklamalar:

"Yani vatandaş alt yapı eksikliğinden her yerde şikayet ediyor. Yani diyor ki; ben deniz kenarındayım, fakat sel basıyor yağmur olduğunda. Deniz kenarında bir yeri yağmurla birlikte sel basması, bir gariplik gibi geliyor herkese. Nihayetinde yamaçlardan aşağıya doğru kurulmuş şehirler var buralarda. Vatandaş bunları şikayet ediyor. Oradaki belki yapılan hizmetin özensizliğinden de şikayet ediyor. Geliyor birisi su borusu için kazıyor, üç ay sonra birisi telefon için geldim diyor. Altı ay sonra birisi doğalgaz için kazdım diyor, sokak her zaman inşaat halinde. Bu nasıl bir koordinasyonsuzluk içerisinde gidiyor, anlamıyoruz diyorlar. Doğru, haklılar. Şehir yaşamında belki biraz standart düşüklüğü de var, şundan dolayı. Belediyelerimizin hepsi kültür merkezleri yapıyor, alt geçitler, üst geçitler bunların hepsini yapıyorlar. Devasa projeler, marka şehirlerden bahsediyoruz. Bakın bunları söylerken sadece AK Partili belediyeleri kastederek söylemiyorum ama, fakat bakıyorsunuz ki gittiğiniz yerde orada kaldırım taşları oynuyor. Çiçek dipleri iyice dağılmış vaziyette. Bir özensizlik de var. Şimdi bütün bunların hepsinin bir standart eksikliği olduğundan da vatandaş bahsediyor. Sonra ara ara şehirlerde bu hikayeler hiç bitmez. Buna sebebiyet vermemek lazım. Bütün bu tespitleri ben değerli Genel Başkanımızın da olduğu ortamda aktarmaya çalıştım. Bunun gibi 9 madde halinde, vatandaşın belediyelerden şikayetçi olduğu noktaları tek tek sıraladım."

Editör: TE Bilisim