Altaş Tv'de seçim yasaklarının başlamasına kısa bir süre kala Seçim On Sekiz programında Funda Altaş Şimşit'in sorularını yanıtlayan AK Parti Ordu Milletvekili ve 27'nci Dönem milletvekili adayı Metin Gündoğdu, muhalefet partilerinin kamuoyunda başlattıkları fındık konusunda açıklamalarda bulundu.

"TMO'NU FİYATI EN AZ 13 LİRA OLACAK"

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin kendine regüle etmek ve yeni sezon alımlarına hazırlanmak için 12 liradan fındık sattığını dile getiren Gündoğdu, "Bu da şu demek, bu sene taban fiyat 13 lira demektir. 2 lira da  devlet veriyor doğrudan gelir desteğini, 15 lira" diye konuştu.

"GERÇEK ÜRETİCİNİN GELİR DESTEĞİ ARTIYOR"

Gittikleri bir çok bölgede fındık üreticilerine verilen doğrudan gelir desteğinin kaldırılması taleplerini aldıklarını belirten Gündoğdu, "Kaldırma değil de, fındığının başında bekleyenlere biraz daha fazla, dışarıda olanlara biraz daha az ödeme yapılacak. Lisanslı depoculuk Giresun'da uygulanıyor, Ordu'da da yeni sezonda uygulanacak. Biz üzerimize düşeni sonuna kadar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Belki eksiklerimiz olabilir, biz de insanoğluyuz, ama yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

"FİSKOBİRLİK'İ BATIRAN ZİHNİYET FINDIĞI BU HALE GETİRDİ"

Yeni sezon fındık fiyatının belirlenmesi için Bakanlar Kurulu'nun toplanması gerektiğini belirten Gündoğdu, "Cumhurbaşkanımız ben üreticilerimizin sonuna kadar arkasındayım, üreticilerimizi mağdur ettirmeyeceğim. TMO hazır, talimatımızı vereceğiz ve ona göre hareket edecek. Şimdi burada, boşuna havanda su dövmesinler. Biz kimin ne yaptığını biliyoruz. Kimin ne kadar mücadele verdiğini de biliyoruz. Orada sadece gidip de elinde sepetle kimse şov yapmasın. Fındığı bu noktaya getirenler, 2001 yılı öncesinde Fiskobirlik'i batıran zihniyettir. Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir. Fındığı bu hale getiren, fındık üreticisinin kurduğu Fiskobirlik'i batıran ve 2 katrilyon parayı ödeyen de AK Parti iktidarıdır. Sen Fiskobirlik'i batıracaksın, 2 katrilyon parayı iç edeceksin, sonra çıkıp AK Parti iktidarına sen yaptın fındık için diyeceksin" şeklinde tepki gösterdi.

"ORDU'YA ÇİKOLATA SANAYİ KURULACAK"

Çikolata sanayi konusunda da canlı yayında ilk kez açıklamalarda bulunan Metin Gündoğdu, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla görüştük. Fındıkla ilgili organize sanayi yani özel organize sanayi, ihtisaslaştırılmış organize sanayi kurulup çikolata burada üretilecek. Yeni çikolata buradan Dünya'ya gidecek. İsviçre'ye hammadde olarak gidip, oradan bize çikolata olarak gelmeyecek. Burada üretilecek, buradan İsviçre'ye gidecek. Bu mücadeleyi önümüzdeki dönem vereceğiz, vermeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim