AK Parti Ordu Milletvekili, TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Dr.Şenel Yediyıldız, COVID-19 Salgını'na ilişkin Ordu'daki son verileri açıkladı. 

"PANDEMİ DEVAM EDİYOR, YENİ VİRÜSLER ÇIKACAK"

Koronavirüs'e sebep olan COVID-19 virüsünün patojenliği, yani salgın ve hastalığa neden olma yeteneği kaybettiğini dile getiren Yediyıldız, Dünya genelinde Pandemi'nin devam edeceğini açıkladı. Özellikle alınan son tedbirlerden sonra virüsün artık bitmeye doğru geldiğinin göstergesi içerisinde olduklarını belirten Yediyıldız, "Virüsün, virülansı kaybolmaya doğru gitti. Güçsüzleşti, virüs yaşlandı tabiri caizse. Böyle olunca da hastalık yapma, insanları öldürme, insanlara bulaşabilme gücünü kaybetti. Onun için de bu sürecin sonunda bitireceğiz, ama ben şuna inanıyorum. Pandemi Süreci bu şekilde bitmedi. Pandemi daha devam edecektir. Bundan sonra başka pandemiler, başka virüsler, Koronavirüs'ün başka versiyonları, başka cinsleri ortaya çıkacaktır, devam edecektir" dedi.

Tedbirli yaşamanın yeni dünya düzeninin mutlak bir kuralı olacağını dile getiren Yediyıldız, "Bizim, bu yeni öğrendiğimiz tedbirleri, basit şeyleri artık bırakmamaz lazım. İnsan sosyoloji değişecek. Artık kalabalıkları, disiplinsiz, düzensiz toplulukları bırakacağız, bundan sonra mesafeli yaşamayı öğreneceğiz" dedi.     

ORDU'DAKİ 23-24 MAYIS 2020 TABLOSU

Ordu'da il genelinde Koronavirüs durumunu da paylaşan Şenel Yediyıldız, hafta sonu il genelinde 188 test yapıldığını, 12 vakanın iyileştiğini ve sadece 3 vaka sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. 

ORDU'DAKİ GENEL VAKA SAYISI 454 OLDU, 22 CAN KAYBI VAR

Genel anlamda ise Ordu'da bugüne kadar 11 bini aşknı testin yapıldığını belirten Yediyıldız, "454 vaka çıktı, 22 vefatımız var. 3'ü entübe edilmiş, toplam 7 yoğun bakım hastamız var. 293 vakamız da iyileşerek sağlığına kavuştu" dedi.  

BATILILAŞMA YERİNE DOĞULULAŞMA GELİYOR

Koronavirüs (COVID-19) Salgını'nın bir çeşit biyolojik savaş olduğunun altını çizen Yediyıldız, Dünya'nın yeni düzeninin batılılaşma olmaktan çıkıp doğululaşma olacağını belirten Yediyıldız, "Bu yeni doğu oluşumunda Çin, Rusya, Türkiye ve İran var. Yani biz varız bu yeni doğuda. Çünkü biz bu işe dik durarak başladık ve dik olarak da çıkacağız. Kimseye boyun eğmeden. Çünkü bu savaşların neticesinde ne isteniyor? Boyun eğilmesi isteniyor. Birilerinin birilerine boyun eğmesi isteniyor. Biz o boyun eğen olmayacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim