AK Parti'de temayül yoklamaları tamamlandı, sonuçlar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a sunuldu. AK Parti Genel Merkezi, Genel Başkan Erdoğan başkanlığında aday belirleme için son toplantısını da 21 Kasım 2018 Çarşamba günü gerçekleştirecek.

İçlerinde Ordu'nun da bulunduğu ve temayül yoklamasının yapılmadığı 25 ilin belediye başkan adaylarının da bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hafta sonunda açıklanması bekleniyor. Öte yandan, A Haber AK Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Hilmi Güler olduğunu açıkladı. Usta haber spikeri Salih Nayman'ın sunduğu Akşam Ajansı'nda, A Haber Ankara Bürosu tarafından hazırlanan özel haber, Ordu siyasetinde de heyecan yarattı.   

Özel haberde İstanbul için Binali Yıldırım, Ankara'da Mehmet Özhaseki veya Mustafa Tuna isimlerinin konuşulduğu, ancak Ankara adayının netleşmediği belirtildi. A Haber, AK Parti'nin Antalya, Gaziantep, Konya, Denizli, Kırşehir, Erzincan, Gümüşhane ve Tokat'ta mevcut belediye başkanlarıyla devam edeceğini açıkladı. 

ORDU'NUN ADAYI HİLMİ GÜLER

Eski vekillerin da aday olduğunu açıklayan A Haber, Sivas'ta Hilmi Bilgin, Bolu'da Fatih Metin, İzmir'de Nihat Zeybekçi, Diyarbakır'da Mehdi Eker ve Ordu'da Mehmet Hilmi Güler'in ismini yayınladı. 

BAŞKENT'TE SON DURUM

Ankara'da ise Yenimahalle'de Veysel Tiryaki, Keçiören'de Turgut Altınok, Etimesgut'ta Lokman Ertürk ve Altındağ'da ise Asım Balcı aday olarak açıklandı. 

Editör: TE Bilisim