AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın YSK kararına ilişkin yanıtı sadece iki kelime oldu. Yediyıldız, "Hayırlı olsun" dedi.

METİN GÜNDOĞDU: "ADALET YERİNİ BULDU"

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu" vurgusu yaptı. Gündoğdu, "Usulsüzlüklerin üzerini örterek seçimi oldu bittiye getirmek isteyenlere karşı yaptığımız itirazlar müspet sonuçlandı. İstanbul'da seçimler yenilenerek milletimizin gerçek iradesi için sandık kurulacak. Adalet yerini buldu, hayırlı olsun" dedi.

ERGÜN TAŞCI: "MADDİ DELİLLERE DAYANIYOR"

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı'da benzer bir yorumda bulundu, "İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine dair karar maddi temellere dayanmaktadır. Seçimlerde usülsüzlük yapıldığına dair sunulan deliller YSK tarafından teyit edilmiştir. Bu karar milli iradenin tam olarak ortaya çıkmasını temin edecektir. Milletimize hayırlı olsun. Adalet yerini buldu" dedi.

SEYİT TORUN: "MİLLET İRADESİ YOK SAYILDI"

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" vurgusunu yaptığı açıklamasında, "Kucaklaşacağız. 
Sıkı sıkı kucaklaşıp, başaracağız! Millet iradesini ağzından düşürmeyip, milletin iradesini yok sayanların da evlatları için 16 milyon vatandaşımızla beraber yürüyeceğiz. Bir avuç 'insanın' iradesiyle bu iş bitmeyecek! Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ADIGÜZEL: "KARA BİR LEKE"

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda YSK kararını eleştirdi, "Sandığın içindeki zarflar doğru. Zarfın içindeki muhtar, belediye meclisi ve ilçe belediye başkanı oyu da doğru. Aynı zarftaki sadece büyükşehir yanlış öyle mi? Türk demokrasi tarihinin yüzkarası güne kara bir leke olarak yazılacaksınız YSK. Herşey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı. 

CEMAL ENGİNYURT: "HERKES YATAĞI YORGANI İSTANBUL'A ATSIN"

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da YSK kararıyla ilgili olarak, "İstanbul'da 700 bin Ordulu, 500 bin Giresunlu var. Cumhur İttifakı'nın Ordu ve Giresun Milletvekilleri, Belediye Başkanları, 23 Haziran'a kadar durmak yok, yola devam. İlk hedef İstanbul. Herkes yatağı yorganı İstanbul'a atsın. Kazanmadan gelmek yok." dedi.

Editör: TE Bilisim