Karşılama törenine sadece Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in davet edildiği öğrenildi. Ancak Başkan Güler de geçirdiği trafik kazası nedeniyle karşılamada yer alamadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin Ordu milletvekillerini radarına aldığı, hem genel, hem yerel siyaset ve özellikle de hizmet alanında yeterlilik gösteremedikleri yönünde çok sayıda şikayet aldığı için AK Parti Ordu milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşcı'nın karşılamaya davet edilmediği öğrenildi. 

Havalimanındaki karşılamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanı sıra Giresun milletvekilleri tam kadro katılmıştı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Giresun'daki temaslarında da Ordu milletvekillerinden hiçbir ismin olmaması dikkatlerden kaçmadı.  

ŞEHİT CENAZESİNE KATILMAMIŞLARDI

Özellikle son aylarda yaşanan bir takım gelişmeler, AK Parti Ordu milletvekilleri ile AK Parti Ordu İl Teşkilatı'nı tartışılır hale getirdi. Özellikle Giresun Dereli'de meydana gelen sel felaketi sırasında şehit olan Çamaşlı Jandarma Uzman Çavuş Erdem Çıtır'ın cenaze törenine AK Parti Ordu milletvekillerinden kimsenin katılmaması, CHP Ordu milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel'in cenazede yer almaları, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin'in de son anda cenaze törenine yetişmesi kulislerde bardağı taşıran son damla olarak nitelendiriliyor.

Editör: TE Bilisim