Bu sene ikinci kez, 2002 yılından itibaren toplamda 19 kez Ordu'ya gelen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19'uncu ziyaretini 19 Eylül Stadyumu'nda gerçekleştirdi. 

"KARADENİZ'İN VİTRİNİ ORDU"

Mahşeri kalabalığın karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partilileri selamladıktan sonra sözlerine, "Ordu maşallah, bu ne güzellik böyle? Yeşilin her tonuyla, gürül gürül akan dereleriyle, tertemiz havasıyla, Karadeniz'in vitrini Ordu. Fındığıyla, pehlivanlarıyla, ismi gibi koca yürekli insanlarıyla ülkemizin iftiharı Ordu. Danişment Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti Ordu" diyerek başladı.

Ordu'nun desteğini her zaman gördüklerini ve hissettiklerini belirten Erdoğan, "Şimdi yeni ve daha güçlü bir atılımın eşiğindeyiz. Gelişmiş bir demokrasi, güçlü bir ekonomi, milli bir savunma sanayi, güvenli ve istikrarlı bir ülke, huzurlu ve müreffeh bir millet için evet, hazır mıyız Türkiye?" diye seslendi. 

Bu seçimlere Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte ittifak içinde girdiklerini belirten Erdoğan, "Yanımızda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yadigarı Alperenler de var" şeklinde konuştu. 

"ASKERLERİMİZ DESTAN YAZIYOR"
"BÖLGEYİ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ"

Bugün Ordu şehri burada. Kahraman askerlerimiz de sınırlarımız ötesinde destan yazıyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'yla 4 bin kilometre karenin üzerinde bir alanrı güvenli hale getirmiştik. Şimdi de Mümbiç'te Amerika'yla vardığımız anlaşmayı adım adım hayata geçiriyoruz. Bölücü terör örgütünün Mümbiç sınırlarındaki unsurları bulundukları yerleri terk ettiler. Askerlerimiz Mümbiç şehrinin etrafında devriye gezmeye başladı. İnşallah aşama aşama bölgeyi teröristlerden tamamen temizleyeceğiz. Böylece milletimize verdiğimiz bir sözü daha tutmuş olacağız. Bay Kemal, Bay Muharrem ne diyorlar? Afrin'de ne işiniz var? Cerablus'ta ne işiniz var? Bay Muharrem televizyon programında ne diyor? Irak'a giremeyecekler göreceksiniz diyor. Onlardan izin aldılar mı diyor? Ne oldu Bay Muharrem? Girdik mi? Kandil'i vurduk mu? Bay Muharrem kimden izin aldık? Biz izni halkımızdan alırız halkımızdan. Sen daha bizi tanıyamadın. Biz Hak'ka ve halka teslim olduk. Bu yola böyle çıktı. Biz icazeti oralardan değil, halkımızdan aldık ve bu yola böyle çıktık."

"16 YILDA ORDU'YA 20 KATRİLYON YATIRIM"

Türkiye'nin büyük ve güçlü bir devlet olduğu vurgusunu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin her şehri gibi Ordu'muzu da alt yapısıyla, üst yapısıyla geliştirmek için gece gündüz çalıştık, çalışıyoruz. Aralarında Ordu'nun da bulunduğu nüfusu belli bir büyüklüğün üzerindeki şehirlerimizi hizmetler çok daha iyi verilebilsin diye hatırlayın, biz büyükşehre dönüştürdük. Bakanlıklarımız ve yatırımcı kuruluşlarımız eliyle Ordu'yu geleceğe hazırlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Son 16 yılda Ordu'ya ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Bunları CHP yapmadı, biz yaptık biz. Söyleyeyim, kardeşlerim 20,4 katrilyon lira yatırım yaptık. Yani yaklaşık 20 katrilyonun üzerinde bir yatırım yaptık" ifadelerini kullandı.

"ORDU'YA MİLLET BAHÇESİ GELİYOR"
"BU SOLCULAR ÇEVREDEN MEVREDEN ANLAMAZ"

Durugöl Mahallesi'nde yapımı devam eden yeni stadyumun 2018 yılı içerisinde tamamlanacağını söyleyen Erdoğan, "Peki, eski stadyum. Yani burası? Ne olacak? Elhamdülillah artık bu iş oturdu, evet burayı da Millet Bahçesi haline getiriyoruz. Yakışır, şehrin böyle bir bölgesine bu yakışır ve biz buyuz. 
Çevrecilik bizim işimiz, bizim. Bu solcular çevreden mevreden anlamaz. Bunlar bol bol ağaç keserler. Hayvanları bunlar sakata çıkarırlar, anlamaz bunlar bu işten" şeklinde konuştu.

"900 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ GELİYOR"

Ordu'ya sağlık alanında yapılan sağlık tesislerinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehir hastaneleri kurarız da, Ordu'yu bu hizmetten mahrum bırakır mıyız? Ordu'ya da 900 yataklı şehirn hastanesi yapıyoruz. Şu anda ihale süreci biter bitmez inşaatına başlıyoruz" dedi.

"İNCE İFTİRA KONUSUNDA GENEL BAŞKANI'YLA YARIŞIYOR"

Türkiye'nin muhalefet açığı olduğunu dile getiren AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye cari açığını kapatır, ama muhalefet açığını ne yapacağız onu bilemiyorum. Burada sıkıntı var. Ana Muhalefet'in başında bir zat var, bir de 'Gel bakalım Muharrem' diyerek sahaya sürdüğü Cumhurbaşkanı adayı bir zat var. Hangisi aday belli değil. Beyannemeyi kim okuyor? Genel Başkan. Aday kim? Başkası. Kılıçdaroğlu'nun yalanlarına, iftiralarına, tutarsızlıklarına miletimiz de biz de alışmıştık. Bize ettiği hakaretler, attığı iftiralar, söylediği yalanlar sebebiyle mahkemelerde mahkum olduğu tazminatların hesabını tutamaz olduk. Bay Kemal bir Man Adası diye bir iftira attı, ilk derece mahkeme kararını verdi 197 bin liraya mahkum etti. Ondan sonra bir tane daha yine iftira attı, oradan da ilk derece mahkeme kararını verdi, 187 bin lira da oradan mahkum etti. Daha çok şeyler gelecek. E ne olacak? Ben de tabi nihai mahkeme kararını verince, bunu garip gureba, fakir fukarayla paylaşyacağım, yani bu paralar bizim gırtlağımızdan geçmez. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı yalan ve iftira konusunda adeta Genel Başkanı'yla yarışıyor. Partisindeki kongre yarışlarını çok kolay kaybetmiş olsa da, yalan ve iftirada hızlıca ilerliyor. 

"BİZİM SİYASETTEKİ İMTİHANIMIZ BU"

Televizyonlarda ara sıra CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının konuşmalarını dinlediğini söyleyen Erdoğan, "Onca lafı arasında bir tane doğru bulamayınca, kendi adıma değil ülkem ve milletim adına üzülüyorum. Koskoca Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığına böylesi küçük kişiliğin çıkartılmış olması karşısında yazık demekten başka bir şey elimizden gelmiyor. Biz istemez miyiz şöyle yüksek kalibreli bir adayla yarışmayı? Biz istemez miyiz karşımızda sikleti bize uygun birisi olsun, ama bahtımıza çıka çıka ya Kılıçdaroğlu çıkıyor, ya Muharrem çıkıyor. Bizim siyasetteki imtihanımız da bu olsa gerek" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda AK Parti Ordu Milletvekili adaylarını da sahneye çağırarak Orduluları birlikte selamladı. 19 Eylül Stadyumu'ndan ayrılan Erdoğan, daha sonra Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı kabul ederek günün anısına birer hediye takdim etti.

Editör: TE Bilisim