Ordu'da son günlerde belli bir kesim tarafından benimsenen bavzı iddialar karşısında Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Ordu'da dedikoduyla hareket etme alışkanlığının giderek yayıldığını belirterek, "Bilimsel olarak Ordu'nun bu durumunu inceletiyorum" dedi.

"YÜZDE 15'LİK BİR KESİM SIKINTILARA SEBEP OLUYOR"

Özellikle bu konu için bilim adamları ve sosyologlarla çalışma yapıldığını belirten Başkan Güler, "Politik psikolojide İngilizcesi 'liar's share' diye, 'yalancının payı' diye bir pay var. Literatüre geçmiş. Bir yalanı söylüyorsunuz, sonra karşı taraf yemin billah ispat ediyor, her şeyini ortaya koyuyor. Buna rağmen yüzde 15 inanan çıkıyor. Yani için siz ortaya bir şey atıyorsunuz. Bende ispat ediyorum böyle olmadığını, buna rağmen yüzde 15 inanan çıkıyor. Bu bilimsel bir çalışma. Literatüre geçmiş. Böyle bir yüzde 15 burada çok büyük sıkıntılara sebep oluyor. Manevi olarak kul hakkı denen birşeyimiz var. İnsan hakları olarak böyle birşey var. Masumiyet karinesi diye birşey var. Buna rağmen burada çok ortamı bozacak, yatırım ortamını, huzuru kaçıracak durumlarla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. 

"KARADA DA MÜSİLAJ BELİRTİLERİ VAR"

Özellikle Marmara Denizi'nde yaşanan kirliliği ve denizin üzerini kaplayıp dibini saklayan müsilajı örnek gösteren Başkan Güler, "Ben çocuklarımız için, torunlarımız için hepimizin geleceği için daha mutlu bir Ordu'nun olmasını istiyorum. Ben böyle bir hastalığı tespit ettim. Yani müsilaj denen şey, sadece denizde olmuyor. Bizde karada da müsilaj belirtileri var. Bizim bunu temizlememiz lazım. Bu dezenfeksiyonu yapacağız. Bu bataklığı çok az birşey bu. Halkta böyle birşey yok, halkımız büyük ölçüde çok memnun. Ben kamuoyu yoklaması yapıyorum. Halkımız çok memnun, sizlerden de çok memnun. Bizden de çok memnun, ama böyle bir müsilaj durumu var. Böyle bir vaziyet var, dezenfeksiyonu birlikte yapacağız. Bu COVID'den daha tehlikeli. Çünkü hepimizi sıkıntıya sokuyor. Bu sorumluluk hepimizin üzerinde" dedi.    

BİR DÖNEM NEDİM TÜRKMEN DE İSYAN ETMİŞTİ!

2014'lü yıllarda Orduspor eski Kulüp Başkanı Nedim Türkmen de buna benzer açıklamalarda bulunmuş, hatta çok daha ağır sözler sarfederek, "Bu şehir maalesef dedikodudan besleniyor. İddiasını ispat etmeyen şerefsizdir ve neshebi gayri sahihdir. Bu şehir dedikodudan besleniyor. Dedikodudan vergi alınsa, Ordu vergi rekortmeni olur" sözlerini sarf etmişti.

Editör: TE Bilisim