AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkezi'nde canlı yayınlanan 'Özel Röportaj'da Habertürk'ten Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve Ankara Haber Müdürü Sibel Erdem'in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 11 maddelik seçim manifestosu hakkında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in sorusu karşısında görevden alınan AK Partili belediye başkanlarının neden alındığını da, ilk kez açıklamış oldu.  

Özellikle gönül vurgusunun yapıldığı seçim manifestosunun yanında görevden alınan belediye başkanlarını soran Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, "AK Parti gönül bağını mı koparttı? Büyükşehirlerde özellikle belediye başkanları değişti. O gönül bağını anlayamayanlar mı oldu?" dedi.

"ZENGİNİ KAPIDA KARŞILAYIP YOKSULA BURUN ÇEVİRMEK ADALETSİZLİKTİR"

AK Parti olarak yeni evre ve yeni bir safhada olduklarını belirten Kurtulmuş, o soruya ise şu şekilde yanıt verdi: 

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız manifestoda dile getirdiği, bundan sonraki belediye başkanlarımızda arayacağımız 3 temel vasfı aslında söyledi. Bunlardan birisi adalettir. Birisi emanettir, birisi sadakattir. Yani belediye başkanı seçilen arkadaşlarımızın hepsi adaletle hükmetmek durumundadır. Adalet bir konuda kendi aleyhine olsa bile hakkaniyetin yanında durmaktır. Adalet bir şehrin zenginini, üst gruplarından birisini kapıda karşılayıp fakir, yoksul, kimsesiz birisine burnunu çevirmek değildir. Bu adaletsizliktir. Dolayısıyla bizim belediye başkanlarımızdan  beklediğimiz ilk şey adaletle insanlara hükmetmeleridir. İşlerini adaletle görmeleridir. 

"ŞEHRİ YÖNETMEK İÇİN VERİLEN KASAYA HIYANET EDİLMESİNE MÜSADE EDİLMEZ"

İkinci önemli mesele ise bunları yan yana koyuyorum, emanet meselesidir. Yani şehr-i emini, şehrin kendisine emanet edildiği insan. Şehri yönetmek üzere kendisine verilen kasanın, kendi namusuna emanet edildiği insan. Dolayısıyla bu emanete hiç kimsenin hıyanet etmesine müsade edilmez. Hiç kimsenin adaletsiz davranmasına müsade edilmez. 

"SADAKAT ŞU GRUBA BU GRUBA DEĞİL MİLLETİN TAMAMINA OLMALIDIR"

Bir üçüncü mesele sadakat meselesidir. 15 Temmuz bize bir şeyi gösterdi ki, sadakat Ahmet'e Mehmet'e değil, şu gruba, bu gruba değil. Sadakat, bizahati milletin tamamına olmalıdır. Hiç ayrım yapmadan, oyumuzu aldık seçildik. Oyunu almadığımız insanlara da sadakatle hizmet etmek durumundayız. 

"YENİDEN FORMATLADIK"

Dolayısıyla bunları tabiri caizse yeniden formatlama deyin, yeniden ayarlarımıza dönüş deyin, nasıl tarif ederseniz edin, ama bu manifestoyla birlikte belediye başkanı arkadaşlarımızın bundan sonraki süreçlerde hem şehirlere nasıl hizmet edecekleri, 11 maddede özetlenen politika ipuçları. Bunların hepsinin detaylı çalışmaları tabiki yapılacak. Ayrıca davranışlarına ilişkin olarak yani temel politik ahlak bakımından önemli gördüğümüz hususlar, adelet, emanet ve sadakat meselesi çok net bir şekilde vurgulanmıştır."

Editör: TE Bilisim