31 Mart yerel seçimlerinde aday belirleme çalışmalarının sonuna artık sayılı saatler kara Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkan adaylarına ilişkin uyarı niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Her kim ki 'ben aday gösterilmedim' diyerek partimize sırtını dönüyor, hatta gidip kendine başka mecralar arıyorsa, o kişi zaten hiçbir zaman AK Partili olamamış demektir" dedi, "Her kim ki, ben niye şuradan aday gösterilmedim de, buradan gösterildim diyorsa, o da kusura bakmasın, önce bir nefis muhasebesine kendisini çeksin" ifadelerini kullandı. 

"11 milyon üyesi olan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde 26 milyon 330 bin oy almış bir partide hiç kimsenin ben demeye hakkı yoktur" şeklinde açıklamalarına devam eden Erdoğan'ın bir diğer uyarısı da, "Bireysel olarak gaflete düşme, yanlışa sapma iradeniz size aittir. Üzerinde en küçük bir şaibe olan, hiç kimseden ikaz beklemeden kendisi bu kapının dışına çıkmalıdır. Kendisi zaten çevresindekilere dert olan milletin derdine nasıl derman olacak?" şeklinde oldu. 

İLK YORUM HAMARAT'TAN GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı bu konuşmaların ardından ilk yorum, yapılan haberlerle Ordu medyası tarafından Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kesin olarak lanse edilen Mustafa Hamarat'tan geldi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Hamarak, "Biz dava partisiyiz. Dava terbiyesi ile büyüdük. Her zaman göreve hazır halde bulunuruz. Sorumluluk duygusu ile yük almak bizim şiarımızdır. Aday adaylığımız bir siyasi çalışmadır, siyasetimiz de sadece hizmet içindir. Bu bağlamda aday kim olursa ilk önce biz yanında oluruz" dedi.

Editör: TE Bilisim