Bir dizi ziyaret, açılış ve temaslarda bulunmak üzere Samsun'da bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bugün kendisini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SEÇİM ÇAĞRILARINA 2023 VURGUSU

Samsun'da bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, muhalefetin Türkiye'yi erken seçime zorlamasının bir tür strateji olduğunu belirterek, bir kez daha seçimlerin zamanında yapılacağını vurguladı, "Türkiye'de seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacak ve arkasından da 2024 yılında yerel seçimler yapılarak belediyelerde yeni başkanların seçilmesi sağlanacaktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye genelinde başlayacağı ve ilk adımını Mersin'de atacağı mitinglere ilişkin de açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Türkiye'nin muhalefet partileri, legal meşru gösterilerle Hükümet'in yerine kendilerinin iş başına gelmesi için her türlü mitingi yapabilir, her türlü siyasi faaliyeti yapabilir. Türkiye olgun bir demokrasiye sahiptir. Hatta bundan da memnun oluruz. Çünkü aslolan sokakların zehirlenmeden demokratik taleplerin yerine getirilmesidir. Yani yakın zamanda yaşadığımız gibi Gezi Parkı Eylemleri'nde vesaire olduğu gibi sokakların karıştırılarak Türkiye'nin bir iç çatışmaya dönüştürülmesi değil, makul bir plan ve proje çerçevesinde muhalefetin yapılabilmesidir. Bunun yolu da meşru zeminlerde yapılacak gösterilerdir, taleplerdir, toplantılardır" şeklinde konuştu.  

MİTİNGLERİ MANİDAR BULDU

CHP'nin miting kararını manidar bulduğunu belirten Kurtulmuş, "Türkiye'nin ikinci partisinin, yeri geldiği zaman bir Atatürk'ün partisiyiz diyerek Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet'in kuruluşuna sahiplenen bir partinin bugün ne yazık ki, cezaevinden atılan tweetlerle ya da terör örgütünün gölgesindeki siyaset merkezlerinden dile getirilen fikirlerle üst üste örtüşen adımları atması manidardır. Terör örgütünün karar mercileri bunu dile getirdikten sonra CHP'nin böyle bir konuya yönelmiş olması, CHP için eyvah ört ki ölem diyebilecekleri bir noktadır. Aynı şekilde Demirtaş'ın cezaevinde geçtiğimiz günlerde hemen sokaklara çıkın, sokaklarda gösteri yaparak Hükümet'i alaşağı etmek için mücadele edin tweetinin hemen ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Türkiye'nin ikinci partisinin hemen miting kararını birkaç saat içerisinde alması da heralde son derece manidardır" ifadelerini kullandı. 

KURTULMUŞ: "SİYASET DÜŞMANLIK ALANI DEĞİLDİR"

CHP'nin hiçbir plan ve projesi olmayan bir parti durumunda olduğunu vurgulayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklamalarını şu şekilde tamamladı:

"Halkın önüne çıkamıyorlar. Söylenen tek şey Tayyip Erdoğan'ı istemiyoruz, AK Parti'yi istemiyoruz. Giderse gitsin, nasıl giderse gitsin. Çok şükür şimdi orada bir merhale aldılar, kazandılar. Önceden nasıl giderse gitsin diyorlardı, şimdi diyorlar ki demokratik yollarla sandıkta gitsin. Bunun için bir adım atmaya gayret ediyorlar. Siyaset, evet partiler arasında bir yarış gerektirir. Siyaset bir düşmanlık alanı değildir, rekabet alanıdır. Bütün partiler ortaya çıkar mücadele eder. Milletimiz de bu mücadelede kimin projesini, kimin programını doğru görüyorsa ona destek olur. Muhalefet hergün miting yaparak erken seçim istiyoruz diyebilir. Bu demokratik hakkıdır. Ama Türkiye'de seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacak ve arkasından da 2024 yılında yerel seçimler yapılarak belediyelerde yeni başkanların seçilmesi sağlanacaktır."

Editör: TE Bilisim