ANKARA - Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir otelde yaptığı toplantıda, 30 Mart seçimlerinde ilginç ittifakların yapıldığını söyledi. Milletin ittifakları ve Ak Parti'ye  kurulan tuzakları bozduğunu ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin, siyasi tarihindeki en zor seçimi atlattığını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de rahat geçeceğine inandığını vurgulayan Kurtulmuş, "O seçimde de milletin iradesinin kazanacağına eminiz" dedi.

"MİLLET VİZEYİ VERMİŞTİR" 

Milletin, AK Parti icraatlarında memnun olduğunu anlatan Kurtulmuş, halkın büyük Türk medeniyetinin inşasını partilerinden beklediğini aktardı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Millet, yerel seçimlerde bir kere daha Ak Parti'nin önünü açmıştır. Bu millet, 30 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a vize verdi. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimi için de önünü açtı. Yerel seçimlerin hemen ardından Cumhurbaşkanlığını gündeme getirildi. Bütün saldırılara rağmen halkın güvenini sağlamış bir lider var. Bundan sonra gündemde Cumhurbaşkanlığı tartışmaları olacaktır. Çok açık söylüyorum, millet seçim sonuçlarına göre vizeyi vermiştir. Sayın Başbakanımız istişarelerini sürdürüyor" diye konuştu.

"AMACIMIZ, DAVA TAŞINI GEDİĞİNE KOYMAKTIR"

Kurtulmuş, seçim sisteminin değiştirilmesinin Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu bildiklerini ancak bunun daha sonra değerlendirilmek üzere bir kenara bırakıldığını kaydetti. Başbakanlık için isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, "Bizim amacımız dava taşını gediğine koymaktır. Biz isimler ve kimin ne olacağı hesabı yaparak siyaset yapmayız. Ben 'Numan Kurtulmuş ne olacak' diye siyaset yapmam, bu beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren bu milletin geleceği ve yeniden güçlü büyük bir millet olarak tarih sahnesinde yerini almasıdır. Hiçbir zaman içimizde şahıs meselesi olmayacaktır ve asıl olan da budur" değerlendirmesinde bulundu. Kurtulmuş, daha sonra katılımcıların taleplerini dinledi.
Editör: TE Bilisim