İstanbul'da bir otelin toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen CHP'li Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP Genel Merkezi tarafından Battal İlgezdi'nin aday gösterilmesi ve kendisinin de saf dışı bırakılmasına sert tepki gösterdi.  

CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak Battal İlgezdi'yi göstermesinin yanında kendisinin Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı yerine başka bir ismin aday gösterildiğini dile getiren Hazinedar, "Şahsım Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı tarafından gerek MYK Toplantısı'nda, gerekse PM Toplantısı'nda hiç gündeme getirilmedi, tartışılmadı" dedi. 

"BANA OPERASYONU İKTİDAR PARTİSİ DEĞİL CHP YAPTI!"

CHP'li İlhan Civaner ve beraberindeki 2 partili tarafından kendi savunması alınmadan, dinlenmeden hakkında olmayan bir rapor hazırlandığını ileri süren Hazinedar, hakkındaki iddiaların da gerçek dışı olduğunun resmi olarak belgelendiğini söyledi. Beşiktaş Belediye Başkanı olduğu dönemde kendisine yapılan operasyonun iktidar partisi tarafından değil, kendi partisi tarafından yapıldığını belirten Murat Hazinedar sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu operasyonu şahsıma bizzat CHP'nin her kademesinde, yönetim kademesi ve bir kısım Beşiktaş'taki sözde partililer yapmıştır. Buna engel olmayan da, bunun için gereğini yapmayan da CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'dur. 
2019 Yerel Seçim süreci başladığında kendimi Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na doğal aday olarak ilan ettim. Battal İlgezdi ise aday adayı olmayı tercih etti. Sayın Genel Başkan'la son dönemdeki özel görüşmemizde adaylığımı ve parti hukukunun kendisine emanet olduğunu, iki belediye başkanına aynı muamelede bulunulması ve aday yapılacaksa da, yapılmayacaksa da birbirlerinden ayrılmaması gerektiği konusunda hem talebimi, hem de uyarımı ilettim. Gelinen noktada ne oldu derseniz, hepinizin bildiği gibi CHP Parti Meclisi'nden Battal İlgezdi yeniden aday olarak çıktı. Murat Hazinedar'ın ismi ise Genel Başkan tarafından ne MYK'da, ne Parti Meclisi'nde gündeme dahi getirilmedi."

"CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ'Yİ ELEŞTİRDİ" 

Partisi CHP ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi'ye de sert tepki gösteren Murat Hazinedar, "30 yıldır siyasetimin kıblesini milletimiz yaptı. Siyasi partiler millete hizmet etmek için kurulmuş organizasyonlardır, ama CHP'de tam tersine ne kadar millete sırtınızı döner ve parti içinde oynarsanız o kadar irtifa kazanacağınız bir siyasi yapı ve anlayış bulunmaktadır. Benim yanımda tek bir MYK üyesi ya da tek bir PM üyesi olmadığı için aday belirleme sürecinde ismimi hatırlayan da olmadı. Genel Başkanım ise hem kendi lafını, hem de parti hukukunu çiğnetmeyi göze alarak arkamda durmamıştır.

"BENİM HAKKIMI KORUYACAK BİR EŞİM YOK" 

Benim Battal İlgezdi gibi MYK'da, PM'de hakkımı hukukumu sonuna kadar koruyacak bir eşim de yoktu. Sayın MYK üyesi Gamze İlgezdi, eğer eşine yapılanın bir siyasi operasyon olduğuna inanıyorsa ise ki, inanıyordur mutlaka. Partisinin görevden uzaklaştırılan diğer belediye başkanı için de bu genel kabul üzerinden son MYK veya PM Toplantısı'nda basına yansıyan çabalarını göstermesini kendisinden beklerdim. İşte o zaman eşiyle ilgili gösterdiği çaba ve tavırlar sadece adam kayırmak değil, parti hukukuna sahip çıkan, adaleti arayan bir yaklaşımın partide hakim kılınması için uğraşmak şeklinde değerlendirilebilir ve alkış alırdı."  

Editör: TE Bilisim