ORDU - CHP'li Muharrem İnce Ordu İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Osman Güngör ve partililer tarafından karşılandı. Parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan ince, "Türkiye'de demokrasiyi getireceğiz derseniz size kimse inanmaz. Önce partine bak. Önce partiyi demokratikleştireceğiz, sonra Türkiye'de insanların önüne çıkıp demokrasiden söz edeceğiz" diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"VAATLERİNİ SIRALADI"

"CHP Ecevit'in döneminde yüzde 42 almadı mı? Ordu bizim kalemiz değil miydi? Trabzon bizim kalemiz değil miydi? Bugün yine olamaz mı? Olur. Önce iddia. Türkiye'de demokrasi yok, Türkiye'ye demokrasiyi getireceğiz derseniz kimse size inanmaz. Niye inanmaz? Önce partine bak derler, partine. Senin partinde demokrasi var mı da konuşuyorsun derler. Ben size şunu söylüyorum. Tüzük mü büyük, Genel Başkan mı büyük? Şimdi bakın 4'üncü madde Tüzük Komisyonu seçimi, 5'inci madde Genel Başkan seçimi, 6'ncı madde Tüzük Değişikliği. Olur mu bu? Doğru değil. Önce tüzüğü değiştireceğiz, o tüzüğe göre Genel Başkan seçeceğiz. Böyle olmalı. Genel Başkanı seçtikten sonra tüzük değişikliği olur mu? Önce bu maddeyi yer değiştirmemiz lazım. Bakın ben tüzük değişikliği önerilerimi size sayıyorum. Beni Genel Başkan seçtiğinizde size söz veriyorum. İlk önerge partinin bütün birimlerinde üyelerle ön seçim olacak. İki, Genel Başkan seçilen kişi iki seçimde partiyi birinci parti yapamazsa, istifa etmiş olacak. Üç, blok liste partide tarihe karışacak. Bütün listeler çarşaf oylacak. Dört, yüzde 15 kontenjan hakkı var Genel Başkan'ın. Sayın Genel Başkan bunu beğenmiyor, yüzde 50'ye çıkarmak istiyor. Beni Genel Başkan seçerseniz, ben yüzde 15'i de kaldıracağım yüzde 5 siyasi partiler kanundan gelen 27 milletvekili hakkını kullacağım." 

"CHP UMUT OLAMIYOR" 
"ÖNCE PARTİYİ DEMOKRATİKLEŞTİRİP SONRA DEMOKRASİDEN BAHSEDECEĞİZ"

"Bakın, önce partiyi demokratikleştireceğiz, sonra Türkiye'de insanların önüne çıkıp şimdi Türkiye'de demokrasiden söz edeceğiz. Bunu yapmalıyız. Türkiye'de dış politikada komşu kalmamış, tarım çökmüş, emekli geçinemiyor. Öğrencilerin soruları çalınıyor, çocuklar zorla okullara kayıt yaptırılıyor, CHP umut olamıyor, olamıyor." 

"BEN SİZE UMUT OLMAK İSTİYORUM"

"Ben size umut olmak istiyorum. Ben size ışık olmak istiyorum. Bu partinin seçim akşamları ışıklarının erken kapanmasını istemiyorum. Bu partinin önlerinde şenlik olsun, halaylar, horonlar olsun istiyorum. Size söylüyorum. Ey delegelerimiz kendi kişisel ikbaliniz için oy kullanamazsınız. Siz memleket için oy kullanacaksınız. Türkiye için oy kullanacaksınız. Ben sizih vicdanınıza güveniyorum. Sizler bu partinin sorumlu, onurlu delegelerisiniz." 

"PARTİLİYİ, SEÇMENİ TIPIŞ TIPIŞ DEĞİL, KOŞARAK GETİRMELİ"

"Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık yakında. Cumhurbaşkanlığı seçiminde partide bu kadar insan oldu mu? Olmadı. Demek ki, seçmeni, partiliyi, partiye, sandığa tıpış tıpış değil koşa koşa getirmek lazım. Severek, isteyerek gelmesi lazım. Ben şunu söyleyeyim size. Olay çok net. Bir, partinin aldığı sonuçlardan memnun musunuz? İki, geleceğe dair umutlarınız var mı? Yani siz parti iyiye gidiyor, parti 2015 Haziran'ında iktidar olacak, Sayın Genel Başkan Başbakan olacak diyorsanız demek ki ben yanılıyorum ama ben Türkiye'yi adım adım geziyorum." 

"PARTİDE BİR DEĞİŞİME YOLCULUK YAPMAMIZ LAZIM"

"Peki gelecekten umutlu musunuz? Değiliz o zaman şunu yapmamız lazım. Bir umuda, bir değişime yolculuk yapmamız lazım. 2010'da Sayın Genel Başkan bir umut muydu? Valla umuttu. Bir rüzgar estirdi mi, evet estirdi ama o rüzgarı kullanamayana kendisi biz değiliz ki. Yani bize Cumhurbaşkanı adayını 130 milletvekilinden birine sordu mu? Hayır. 81 il başkanından birine sordu mu? Hayır. 60 Parti Meclisi üyesinden birine sordu mu? Hayır. Olmayacağını kendisi göremedi. Şimdi ben size şunu söylemek istiyorum. Bana diyorlar ki, Muharrem İnce şu seçimleri bekleseydin, parti zaten başarısız olacak belli. Sen de şu seçimden sonra Genel Başkan adayı olsaydın. Top ayağına geliyordu, niye erken çıktın diyorlar. Muharrem İnce bekler ama Türkiye beklemez. Bakın, bu seçimlerde önümüzdeki seçimlerde CHP yüzde 20'lerde bir oy alırsa AKP 45'lerde bir oy alırsa emin olun ki, 367'yi bulur AKP, Anayasa'yı değiştirir Başkanlık sistemini getirir. Ondan sonra CHP'nin Genel Başkanı olsan da pek bir işe yaramaz. Ben bunu görüyorum. Ben diyorum ki size, beni Genel Başkan yaparsanız, ben AKP'yi bu seçimde durdururum. Durdururum onu. Bu fırsatı vermem. Türkiye'de şöyle bir kanı yayılmak isteniyor bizim partiye. Türkiye'de solun oy oranı yüzde 30, zaten yüzde 26'da CHP alıyor, daha belanızı mı istiyorsunuz. Bak ne güzel bununla böyle yan gelip yatalım.Şimdi sizin Orduspor'un teknik direktörü dese ki, ben bu sene ikinciliği hayal ediyorum dese, siz onu orada birgün tutmazsınız. Şampiyonluk hedefi olmayan bir teknik direktör olur mu? Olmaz. Şampiyonlukla başlayacak. Ben size iktidar vaat ediyorum, Sayın Genel Başkan anlamlı bir düşüş olmazsa kalırım diyor. Aramızdaki fark bu."

"TORUNLARIMA ANLATACAĞIM HİKAYEM OLUR"

"Eğer beni seçmezseniz, torunlarıma anlatacak bir hikayem olacak. Bak dicem evladım, günde 4 saat uyudum. Manisa'dan Rize'ye gittim, Antep'ten Edirne'ye gittim. Günde 5 vilayet gezdim. Ter içinde saatlerce anlattım. Milleti uyarmaya çalıştım, yapmayın, etmeyin CHP kötüye gidiyor. Tayyip Erdoğan diktatör olacak, başkan olacak dedim. Kurultay delegeleri beni dinlemedi. Ben görevimi yaptım diye, Yalova'nın Elmalık Köyü'nde torunlarıma bu hikayeyi anlatırım. Şunu söyleyeyim, ben size söz veriyorum. Şu seçimde hemen şu seçimde size sabaha kadar bu ışıkları yaktıracağım. Burada şölen olacak, bayram yerine dönecek burası. Bayram yeri. Takdir sizin. Ben buradan Samsun'a, oradan Ankara'ya geçiyorum. Oradan Antep, Hatay devam edeceğim. Krultay delegelerini sizlere emanet ediyorum. Size emanet ediyorum. Akşamları basın onların evlerini." 

CHP'li İnce partideki konuşmasının ardından Samsun'a hareket etti.
Editör: TE Bilisim