Yeni parti kurma hazırlığındaki Muharrem İnce, Ankara'da ofisinin önünde düzenlediği basın toplantısında CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

Yaklaşık yarım saat kameraların karşısında kalan İnce, "Biz Türkiye'yi bir fırsat, bir çıkış yolu, bir seçenek olacağız. Özgür bir Türkiye yaratacağız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu oldukça yüklenen İnce, "Parti içindeki demokrasiyi yok edip ülkeye demokrasi vaat edersen, kimse sana inanmaz. Kendi partisinin evlatlarını kucaklayamayanlar, bütün toplumu kucaklayamaz. Atatürk'ün isminin ve izinin silindiği AKP iktidarında Atatürk diyemeyen CHP'li yöneticilerin de olması içimizi kan ağlatmaktadır. Özgüveni olmayan, iddiası olmayan, kendi gücünü ve potansiyeline güvenmeyip dostlarına bel bağlayan tek ana muhalefet partisi CHP'dir" şeklinde konuştu.

İNCE: "HEDEFİMİZ 50+1"
CHP ARTIK BİR TABELADAN İBARET

AK Parti'nin merkezde, CHP'nin de belediyelerde iktidar olduğunu belirten İnca, "Mutlu bir azınlık var Türkiye'de. Biz bu düzeni değiştireceğiz. Geldiğimiz noktada Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi kendi değerlerinden, köklerinden, ilkelerinden uzaklaşmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi ideolojik savrulmalar yaşamaktadır. Partinin yöneticileriyle, seçmeni, tabanı, üyeleri arasında derin bir uçurum oluşmuştur. Cefasını çekenler başka, sefasını sürenler başka kişilerdir. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum. Partiyi yönetenler, partinin evlatlarına iftira atarken, ömrüm CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti diyenlerle kol kola girmiştir. Ortada ilke yoktur, değer, duruş, liyakat, emeğe saygı yoktur. Atatürk'ün emaneti kalmamıştır. Ortada bir tabela var sadece. Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle, bu arkadaşlarla yollarımı ayırıyorum. Bu yönetimin değersizleştirdiği ilkeleri yaşatmak için bu arkadaşlardan ayrılıyorum. Yeni bir yola çıkıyoruz. Hedefimiz 50+1. Üçüncü bir seçenek özgüveni yüksek, Türkiye'ye 50+1'i getirecek olan 83 milyona girin kolumuza girin diyorum. Bizim asla, asla, asla olmayacağımız tek bir yer var. O da Cumhur İttifakı'dır. Bu kadar basit. Onun için biz 50+1'i alacağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu ülkeyi yöneteceğiz, barıştıracağız, büyüteceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verenlerin yarısı, 'Allah kahretsin, başka şans yok' deyip oy veriyor. Bunu bildikleri için muhalefeti bölüyor. Yalan söylüyorsunuz. Bölme parlamenter sistemde. Bu sistemde bölme olmaz. Bölmek için Cumhur İttifakı'nın yanına gitmek lazım. 'Allah kahretsin, başka şans yok' diyen insanlara bir seçenek sunuyoruz biz. İsim, logo hepsi hazır. Sosyal medya hesaplarından tutun, patent işlemlerine kadar herşey tamamdır." şeklinde konuştu.  

MEYDAN OKUDU

İnce son olarak bu yaza kadar 60 ilde örgütleneceklerini belirterek, "Bölüyor diyenler korkuyorlar. Neden korkuyorlar? Tahtları sallanacak diye, koltukları sallanacak diye. Bölme mölbe yok. Gel yarışalım hep birlikte" çağrısını yaptı.  

Editör: TE Bilisim