CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında bugün Ordu'da 88'inci mitingini düzenledi. Bir saat geç geldiği Ordu'da "Fındığı konuşacağız" dedi, tıpkı İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener gibi, "Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanı olduğumda fındık 15 lira olacak" diye konuştu.

CHP'LİLER CUMHURİYET MEYDANI'NI DOLDURAMADI

Cumhuriyet Meydanı'nın tamamını miting için hazırlanırken, partililer meydanın sadece yarısını doldurabildi. Miting alanına yaklaşık 1 saat gecikmeli gelen Muharrem İnce ise ilk olarak seçim otobüsünden partilileri selamladıktan sonra sahneye geldi. Konuşmasının büyük bir bölümünü genel siyasete ayıran İnce'nin fındıkla ilgili yaptığı konuşmalar ise hayal kırıklığı yarattı. 

AKŞENER GİBİ "FINDIK 15 LİRA OLACAK" DEDİ

Gittiği her yerde "Böyle bir mitingi ilk kez görüyorum" diyerek kalabalığı coşturmaya çalışan İnce, konuşmasında kuantum, nano teknoloji ve gelecek vurgusu yaptı, fındık üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirdi. İnce şu ifadeleri kullandı: "18 kez Ordu'ya geldi. Size bir kez olsun fındık dedi mi? Emin olun bu sefer diyecek. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanı olduğumda fındık 15 lira olacak" diye konuştu. 

Diyarbakır'da düzenlediği miting ile ilgili iktadarı eleştiren İnce, Türkiye'ye 2,5 milyon Suriyelinin daha geleceğini belirterek, öğrencilere ücretsiz sınav sözü verdi, "Türkiye yoksullaşıyor" diye konuştu. İnce Ordu'dan sonra Giresun'a hareket etti.

Editör: TE Bilisim