ANKARA - Güneydoğu'da işlerin giderek çığrından çıktığını öne süren MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Diyarbakır-Bingöl karayolunun teröristlerce 4 gün kapatıldığını, yolun açılması için yapılan müdahalede 7 askerin yaralandığını söyledi. 

"YEN SLOGAN GEZİ'YE LANET, TERÖRİSTE ŞEFKAT"

Karayolunun son iki günde 3 kez daha kesildiğini ve güvenlik güçlerinin 100 metre mesafede müdahale etmeden olayı seyrettiğini anlatan Yeniçeri, "Hükümet açılım adı altında devletin ve güvenlik güçlerinin elini tutup PKK'ya dövdürüyor. Yeni slogan, Gezi'ye lanet, teröriste şefkat" diye konuştu. Yeniçeri, teröristlerin Ankara'nın Kurtuluş semtinde de araçların önünü kesip kimlik kontrolü yaptığını savunarak, "Bunlar Türkiye Cumhuriyeti devletinin sinir uçlarını test etme faaliyetidir. Hükümet bütün olan biteni seyrediyor. Güneydoğu Türkiye'den koparılıyor" dedi. 

"KAÇIRILAN ÇOCUKLAR, KATO İNCEBEL'DE"

Terör örgütünün kaçırdığı çocukların annelerinin eylem yaparak feryat ettiğini dile getiren Yeniçeri, Ak Parti'nin sorunu çözmek için HDP'yi araya soktuğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Ak Parti TBMM Grup Toplantısı'nda "HDP dağa kaçırılan çocukları alıp gelmezse bizim de 'b' ve 'c' planlarımız var" dediğini anımsatan Yeniçeri, "Başbakan Erdoğan, kaçırılan çocuklar için devleti değil, HDP'yi göreve çağırıyor. Olmaz olsun senin 'b' ve 'c' planın" ifadesini kullandı. 

Yeniçeri, kaçırılan çocukların Besler Dereler bölgesinde ve Kato'nun İncebel mevkisindeki kamplarda tutulduklarını öne sürerek, "HDP'den izin ve insaf beklemek yerine devlet olun, oradaki kamplara girin ve çocukları PKK'nin elinden kurtarın. Anneleri ağlatmayın" dedi. 
Editör: TE Bilisim