ANKARA -
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bir yandan terör örgütü IŞİD'in Irak'ta Türkmenlere saldırdığını, Türkiye'de de Türk bayrağının indirildiğini ifade ederek, "Bu durum, Türkiye için asıl milli güvenlik tehdidinin AKP politikalarından neşet ettiğini ortaya koymaktadır" dedi.

Ak Parti'nin Suriye politikasının sınır bölgelerinde terör gruplarını beslediğini ifade eden Vural, IŞİD'in Musul ve Tzurmatu'da katliamlar gerçekleştirdiğini söyledi. IŞİD'in ortaya çıkışı ve geldiği aşamanın, Ak Parti politikalarının Türkiye'yi ve coğrafyayı ne kadar riskli duruma düşürdüğünü gösterdiğini savunan Vural, "Sınırlarımız terör gruplarının beslendiği yerler haline geldi. AKP'nin desteklediği ve birlikte yol aldığı IŞİD, bir taraftan Türkmenlere saldırıyor, içeride de Türk bayrağı indiriliyor. Bu durum Türkiye için asıl milli güvenlik tehdidinin AKP politikalarından neşet ettiğini ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Vural, Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesine de değinerek, bayrağın asıl çözüm sürecinin başlamasıyla indirildiğini öne sürdü.

Türk bayrağının indirilmesine göz yuman bir siyasi irade olduğunu ifade eden Vural, şunları söyledi:

"Seçim öncesi reklamlarda ay yıldızlı bayrağı reklam malzemesi olarak kullananlar, gerçekte bayrağın indirilmesi sürecini başlatmış, temiz ve şerefli bayrağımıza kirli ellerin uzanmasını temin etmiştir. Bayrağımızı kimse lekeleyemez ama inen bayrak görüntüsü, AKP hükümeti ve Erdoğan'ın alnında kara bir leke olarak kalacaktır. Taksim'de 'paçavraya izin vermem, talimat verdim polis destan yazdı' diyorsun da bayrak indirildiği zaman 'ben mi indireceğim' diye niye mazeret arıyorsun? Taksim'de irade gösteriyorsun ama doğu ve güneydoğuda PKK'nın girişimlerine çözüm süreci lekelenmesin diye ayrı talimat veriyorsun. Doğu ve güneydoğuda valilere, emniyet müdürlerine verdiğin talimat nedir? Yürekliysen paylaş. Eğilme, büzülme.

O bayrağı indiren eli cesaretlendiren de siyasi iradedir, müdahale ettirmeyen de siyasi iradedir. Kamu görevlileri, bayrağa el uzatılırken siyasi iradeden talimat mı bekleyeceksiniz? Özelleştirilmiş Genelkurmay Başkanlığı'nın geldiği nokta budur.

Bayrağın temsil ettiği değerler çözüm sürecinde ayaklar altına alınmıştır. O bayrak bez parçası değil, reklam malzemen değil. O bayrak benim egemenliğim, milletin adı demek. O bayrak askerin başına çuval geçirildiği, andımızın kaldırıldığı, 'TC' tabelalarını söktürdüğün gün indiriliyordu zaten. Sen milletin adını ayaklar altına aldığında bayrağı ayaklar altına almış oluyordun. O bayrağı gönderde tutmak için devletin ve milletin adını, inancını, varlığını koruyacaksın. İki güvenlik görevlisinin görevden alınmasıyla sorumluluktan kurtulabileceklerini mi zannediyorlar? Yüzlerce askere, polise soruşturma açıldı. Lice'de olay oluyor, operasyon yapılıyor, hemen müfettiş görevlendirip soruşturma..."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mısır'da Cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah Sisi'ye tebrik mesajı gönderdiğinin anımsatılması üzerine, "Cumhurbaşkanı herhalde danışarak bunu yapmıştır" dedi.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın "demokrasi sandıktır" dediğini anlatarak, "Sisi sandıktan çıktı. Artık 'bu adam demokrat oldu' demiştir. Esad da sandıktan çıktı. Esad da diktatör değildir. Buna da tebrik gönderir. Demek ki demokrasi sadece sandık değil. Sandığa gitmekle Esad, Sisi demokrat olmuyor" diye konuştu.

Oktay Vural, IŞİD'in Musul'da kontrolü ele geçirmesi konusunda Türkiye'nin nasıl hareket etmesi gerektiğine dair görüşünün sorulması üzerine de "Önemli dış politika sorunları var ama Dışişleri Bakanı ortada yok. Meclis'te hiçbir değerlendirme yapılmıyor. Ukrayna'da, Kıbrıs'ta, Irak'ta ne oluyor? Bunlarla ilgili Meclis'e bilgi vermekten kaçınan, Türkiye'nin milli politikalarını gayri milli merkezlerde düzenleyen hükümet var. IŞİD, AKP'nin Ortadoğu politikalarının gayrimeşru çocuklarından biridir" ifadesini kullandı.

AKP'nin milli bir Irak politikası olmadığını da savunan Vural, "Irak'ın, Suriye'nin siyasi birliğini bozmakla meşguller. Meclis'te değerlendirmeler yapılmalı, hükümet, gayri milli sonuçlar doğuran bu politikalardan bir an önce vazgeçmeli" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "çatı aday" formülü konusuna, "Temel olmadan çatı olur mu" diye yanıt verdiğini de dile getiren Vural, "Temeli millettir. Senin gibi köksüzlerin bunu anlaması, cumhura baş olması mümkün değil. Başbakan Erdoğan'ı millete bu hakaretinden dolayı kınıyorum" ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim