ANKARA - TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Erdoğan'ın Yalova mitinginde Marmara depreminden dolayı 57. Hükümeti eleştirdiğini ifade ederek, "Biz, Türkiye'nin tarihinin en büyük deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık, altından alnımız ak kalktık. Sen Van'da ne yaptın? Deprem olalı 4 yıl olmuş, insanlar hala konteynırlarda kalıyor" diye konuştu. 

"DEPREM TOPLANMA ALANLARINDA AVM'LER YÜKSELDİ"
"DEVLET, PKK'DAN RİCACI HALE GELDİ"

Marmara depreminden sonra İstanbul'da sığınma alanı olarak ayrılan 470 arsadan geriye 100'e yakınının kaldığını belirten Vural, Kartal ve Zeytinburnu'ndaki iki büyük alanda bugün iktidar yandaşlarının konut ve AVM projelerinin yükseldiğini dile getirdi. Oktay Vural, iktidarın doğu ve güneydoğuda paralel devlet inşasına yol verdiğini, üniversitelerde terör estirildiğini ifade ederek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarihinde ilk kez öğrencilerin Tandoğan'daki diğer okullarda sınava gireceğini kaydetti. Diyarbakır-Bingöl karayolunun 2 gün boyunca terör örgütü yandaşları tarafından kapatıldığına değinen Vural, "O yolu açık tutmayan devlet mi olur, kapatanları engellemeyen devlet mi olur? Millet devletini arıyor. Bu bir devlet aczidir. Devlet PKK'dan adeta ricacı hale gelmiştir" diye konuştu. 

"A PLANI HDP, B PLANI İMRALI, C PLANI KANDİL"

Terör örgütünün çocuk kaçırdığını da belirten Vural, şunları söyledi: 

"Daha geçen hafta, 'Dicle kenarında kurdun kaptığı koyun benim mesuliyetimde' diyen Erdoğan, HDP'yi göreve çağırıyor. Analar ağlamasaydı gıkınız bile çıkmayacaktı. Çocukları getirmezse 'b' ve 'c' planları olduğunu söylüyor. Hükümetin 'a' planı, HDP'nin çocukları getirmesi. PKK'lıları nereye şikayet edeceksin? Çözüm ortağın İmralı'ya mı, Kandil'e mi? Anlaşılan 'b' planın İmralı'ya serenat, 'c' planın Kandil'e müracaat. Bir ülkenin başbakanı kendi çocuklarını PKK'dan kurtarmak için doğu ve güneydoğudaki paralel yapıya yalvarıyor. Kendi içişleri bakanına 'gereğini yapın' demiyor. Görülüyor ki AKP ile HDP ve PKK koalisyonu kurmuşlar, iktidarı paylaşıyorlar." 

"KÖTÜ GİDİŞATIN TEK SORUMLUSU ERDOĞAN'IN GERİLİM POLİTİKASI"

Başbakan Erdoğan'ın, Okmeydanı'nda cemevinde başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt'un GBT'sinin temiz olduğunu söylediğini aktaran Vural, "Çocuk kaçıran PKK'lıların GBT'sinden neden bahsetmiyorsun? GBT kontrol memuru musun? Uğur Kurt'un GBT'sinde bir şey çıksa 'ölümü hak' mı diyecektin?" dedi. Vural, Erdoğan'ın ekonomideki kötü gidişten Merkez Bankası'nı sorumlu tuttuğunu belirterek, "İyi olan her şeyi kendisi sahipleniyor, kötü giden her şeyin sorumlusu başkaları oluyor" diye konuştu. Enflasyon düşerken ve Türk Lirası değer kazanırken Erdoğan'ın kendisini başarılı gördüğünü, enflasyon çıkarken ve lira değer kaybederken Merkez Bankası'nı sorumlu gördüğünü dile getiren Vural, şöyle devam etti: 

"Senin ekonomi politikan ne ki Merkez Bankası'nın politikası olsun. Başarısızlık hepinizin. Kötü gidişatın tek sorumlusu Erdoğan'ın gerilim politikası, güven vermeyen siyaset anlayışıdır. Merkez Bankası gerçekten bağımsızsa tavrını koyması gerekiyor. Normal bir ülkede başbakan Merkez Bankası'nı ona buna şikayet etmek yerine ekonomi kurmaylarıyla konuşur. Başbakan'ın başka bir karın ağrısı var herhalde." 
Editör: TE Bilisim