ANKARA - TBMM Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplanan ve 4 eski bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin tartışıldığı TBMM Genel Kurulu'nda gündemdeki konular da tartışıldı. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, gündemdışı konuşmasında, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'nin kurulmasına İçişleri Bakanlığı tarafından onay verilmesini esefle kınadığını belirtti. 

"KÜRDİSTAN NERESİ?"

Türkkan, "Kürdistan neresi? Ben böyle bir yer bilmiyorum. Bugüne kadar birilerinin hayalinde yaşayan ve bundan sonra da hayalin ötesine geçemeyecek sözde bir bölgeyi, siz sadece tabelalarda yaşatırsınız." diye konuştu.

"DİYARBAKIR BAŞKENTİMİZ DEDİĞİNDE NE YAPACAKSINIZ?"

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle 'Kürdistan neresi?' diye bir soru önergesi verdiğini söyleyen Türkkan, "Yanıt Bakan'dan önce BDP Grubu'ndan geldi. Arkadaşlar, AKP'nin uzantısısınız tamam, bununla da gurur duyuyorsunuz ona da tamam. Biz gönül işlerine karışmayız ama bunu bu kadar çok belli etmeyin ya da açık açık ilan edin aşkınızı" ifadelerini kullandı. 

Bağımsız Kürdistan Demokrat Partisi'nin torpilinin nereden kaynaklandığını soran Türkkan, "Yarın 'Diyarbakır başkentimiz' dediğinde ne yapacaksınız? 'Kendi para birimimizi basacağız, üzerine de bebek katilinin fotoğrafını koyacağız' dediklerinde bunu alkışlayacak mısınız? Şantiye basıyorlar, adam kaçırıyorlar. Hükümet, BDP'li milletvekillerinin gözlerine bakıyor ki 'bizim askerlerimizi kurtarın' diye. Bu kadar acizsiniz" diye konuştu. 

"GENÇLİK YAPISI İKİ UZMAN ÇAVUŞU ALIKOYDU"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan sözlerini sataşma olarak algılayan ve bu sebepten dolayı söz isteyen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, başından beri "AKP'nin savaş hafızasını canlandıran uygulamalarının çözüm sürecine denk düşmediğini" ifade ettiklerini belirterek, "Bu uygulamalardan dolayı gençlik yapısının oradan kendi karar süreçleri içerisinde iki uzman çavuşu alıkoymasıyla ilgili bir durum yaşandı. Bizler o uzman çavuşların burnu kanamasın, çözüm sürecinde sıkıntı yaşanmasın, 30 yıldır akan kanın yeniden akmaması için kendi irademizle inisiyatif aldık, devlet yetkilileriyle, oradaki gençlerle temaslar yürütüp ailelerine kavuşmasını sağladık. Bu utanılacak, sıkılacak, açıklaması yapılamayacak durum değil. Keşke 30 yıllık süreç devam ederken bunlar yapılmış olsaydı" dedi. 

AKŞENER: "DAKİKA BİR, GOL BİR MODUNA GEÇMEYELİM"

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın da söz istemesi üzerine birleşimi yöneten Başkanvekili Meral Akşener, "Olmaz. Yapmayın. Zaten çok zor bir günü götüreceğiz. Daha başında dakika bir gol bir moduna geçmeyelim" karşılığını verdi. HDPli milletvekillerinin söz isteğinde ısrar etmesi üzerine Akşener, birleşime ara verdi. 
Editör: TE Bilisim