AK Parti ve MHP arasındaki Cumhur İttifakı, geçerliliğini yerel seçimler için de sürdürecek mi? Konuya ilişkin her iki parti yöneticilerinden de resmi bir açıklama gelmedi ancak kulislerde en çok tartışılan konuların başında yer alıyor. 

MHP Ordu eski Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu'da yayın yapan bir televizyon kanalında katıldığı programda, bu birlikteliğin mümkün olmadığının işaretlerini verdi. 

"ZOR BİR YOL"

MHP'li Enginyurt, "Yerel seçimlerde ittifak; Sayın Cumhurbaşkanı olabilir, yolunu arıyoruz diyor, ama zor bir yol" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin parti genel merkezleri tarafığndan herhangi bir formül oluşturulmadığı için akıl karışıklıklarına da sebep olduğunu ima eden MHP'li Cemal Enginyurt, "Örneğin Ordu'da 20 belediyeyi AK Parti almış. Şimdi nasıl AK Parti ile bir ittifak olabilir Ordu'da? Yani 20'nin 5'ini bize mi verin diyeceğiz? 5'ini bize verirken, hangi ilçeleri verecekler? Bu neyle masaya oturulacak?" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin özellikle Ordu'da bir çok ilçede ikinci ve güçlü bir parti olarak gireceğini dile getiren MHP Ordu eski Milletvekili Cemal Enginyurt, "MHP birçok ilçede şu anda görünen tabloda belediye başkanlıklarını kazanma, mesela Kabataş'ta, Aybastı'da, Çatalpınar'da, Çatalpınar'da mesela 2009'da MHP yüzde 60 oyla belediyeyi kaybetti. Çamaş'ta az bir oyla kaybetmiş. Bu durumda bir ittifak zor gözüküyor" ifadelerini kullandı.    
Editör: TE Bilisim