ANKARA - Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ana gündemini eğitime ayırdı. Milli eğitimde sürekli derinleşen çelişki ve çarpıklıkların geleceği de riske attığını dile getiren MHP Lideri Bahçeli, "Milli eğitim istikbal demektir. Bunun yanında milli eğitim istiklalin güvencesidir. İstikbalimizi tesadüflere nasıl ve ne hakla teslim ederiz" diye konuştu.

"EĞİTİM, BAKAN DEĞİL HÜKÜMET POLİTİKASI OLMALI"

Milli eğitim alanındaki değişikliklerin görevdeki bakanın değil, Hükümet politikası olması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, "Üniversite sınav sistemindeki gelgitler, kafa karışıklıkları, yaşanan tartışmalar son bulmuş değildir. Öğrencilerimiz huzursuzdur. Tabiatıyla anneler, babalar kaygılıdır. Üniversite mezunu evlatlarımızın yüzde 35'i işsizdir. Bu ağır bir sosyal krize davetiyedir" diyerek Hükümete de üniversite sınavını kaldırmayı teklif etti. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ÜNİVERSİTE SINAVINI TAMAMEN KALDIRALIM"

"Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım. Gelin lisans, yüksek lisans, doktora eğitimlerinin önündeki bariyerleri birer birer yıkalım. Anadolu'nun mazlum çocuklarına tüm imkânları sunalım. Hükümete çağrıda bulunuyorum, bir el verin, bir ses verin, bir irade gösterin. Soruyorum, üniversite sınavını kaldırmaya var mısınız? Hadi gelin, Türk gençliğinin ümüğünü sıkan, soluğunu kesen üniversite sınavını tümden ve hepten kaldırma konusunda da elbirliği, güç birliği yapalım."   
Editör: TE Bilisim