Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Prof.Dr.Burhan Kuzu, 6.8'lik Elazığ depreminden sonra Twitter hesabından bir açıklama yaparak, "Sırf muhalefet yapmak için, insanların acısı üzerinden siyaset yapanlar var. Bunun adı vicdansızlıktır. Allah'a havale ediyorum. 17 Ağustos depremi sonrası dönemin Ecevit hükümeti, depremzedeler için gelen yardım paralarıyla memur maaşlarını ödemişti. Unutmayalım!" ifadelerini kullandı. Kuzu bu açıklamasını da sosyal medya hesabına sabitledi.

ENGİNYURT'TAN BURHAN KUZU'YA SERT TEPKİ

Prof.Dr.Burhan Kuzu'nun bu açıklamalarına dönemin hükümet ortağı olan MHP'nin Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan sert tepki geldi. Enginyurt, "1999 yılında MHP iktidar ortağıydı ve depremde 57. Hükümet çok başarılı işlere imza attı. Elâzığ depreminin yaraları sarılmalı iken, 1999 yılının kıyasını yapanlar! Ahlaklı olun,insan olun. Depremzedelere yardım edelim, insanımıza sahip çıkalım. Geçmiş siyaseti ne kazandıracak?" dedi.

Enginyurt açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"SENİN GİBİLERE ACIYOR VE NEFRET EDİYORUM"

"Burhan Kuzu ve bu kuzu gibilere acıyor ve nefret ediyorum. Deprem paralarını MHP'nin ortak olduğu 57.Hükümet maaş ödeme de kullanmış diyerek, güya Ak Parti'ye saldırılara göğüs geriyor. Yazıklar olsun Kuzu sana ve senin gibilere. Rahmetli Ecevit de, Devlet Bey de 1 kuruş haram yemedi."

"BIRAKIN BU ÇİRKİN SİYASETİ"

"57.Hükümet deprem paralarıyla memur maaşı ödedi diyenler! 1 kuruş maaş ödenmedi, 10 bin konut yapıldı. Yüzbinlerce insanımızın mağduriyeti giderildi. Memur maaşı ödendi diyen iftiracılar, iddianızı ispat edin, aksi halde müfterisiniz. 1999 yılıyla uğraşınca, Elazığ depremi aklandı mı? Elâzığ'da deprem olmuş, canlar yok olmuş, yürekler kor olmuş. Birileri sürekli 1999 yılını gündeme getiriyor. Hayırdır! 370 bin konut hasar gören, on binlerce insanımızın vefat ettiği bir depremi, Elazığ depremiyle niye kıyaslıyorsunuz? Bu çirkin siyaseti hemen bırakın. Elazığa bakalım."

Editör: TE Bilisim