Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi fındık rekoltesi üzerinden sert bir dille eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatı ve 'kesin ihraç' talebiyle parti disiplin kuruluna verilmesinin ardından MHP'de sular durulmuyor. 

"DUYARSIZ KALMAK İSTEMİYORUM"

MHP Ordu İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Köksal Yılmaz, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un yaşadıkları karşısında tepkisini sert gösterdi. Yılmaz, "Sayın Vekilimizin Cuma günü ve Cumartesi günü ilçe gezilerimizde de dahil, televizyon programında Sayın Tarım Bakanı'na, AK Parti Hükümeti'ne Ordulu'nun sorunlarını anlatan bir konuşmasından dolayı Genel Merkezimizin Sayın Milletvekilimiz hakkında yapmış olduğu ihraç talebine karşı, biz de Milliyetçi Hareket Partisi Ordu İl Başkanı olarak bu tepkiye duyarsız kalmak istemiyorum" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:  

"Biz Ordulu'nun bize verilen 83 binin hesabını sorduk. Ne ihale istedik, ne iş istedik, ne taşeronluk istedik. Sadece Milliyetçi Hareket Partisi'ne 83 bin oy vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen vekilimize sahip çıkma konusunda Milliyetçi Hareket Partisi Ordu İl Başkanlığı'ndan bugün itibarı ile istifa ediyorum."

"BİZ ANAMIZDAN İL BAŞKANI OLARAK DOĞMADIK"

"Bu zamana kadar görev yaptık. Herkesten helallik istiyorum. Fazla konuşmayacağım. Bizler onurlu insanlarız. Liderimizin emrindeyiz, teşkilatımızın emrindeyiz. Görevler değişir, makamlar baki değil. Biz anamızdan il başkanı olarak doğmadık. 7 yıldan beri görev yaptık. Kırmışızdır, dökmüşüzdür, ben herkesten helallik istiyorum. Ben Milliyetçi Hareket Partisi Ordu İl Başkanı olarak istifa ettim. Yönetici arkadaşlarımız görevinin başındadır. Ona Genel Merkez ve teşkilat takdir eder. Onların bilgisinde devam ederlerse devam ederler, etmezlerse kendileri bilirler. Ben bütün yönetici arkadaşlarımıza teşekkkür ediyorum. Çok zorlu şartlar altında çalıştık, olmuyor. Demek ki olmuyor." 

"BİRİLERİNİN DEDİĞİ OLDU"

Yaşananlara bir anlam veremediğini belirten MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, "Ne dedik biz? Fındık para etsin dedik. Birileri fındık üzerinde oyun oynuyor dedik. Yanlış bilgilendirildiler dedik. Herhangi bir şey istemedik, talep etmedik. Birilerinin dediği oldu, ama şunu söylüyorum. Türkiye'de 81 il içinde Cumhur İttifakı'nı en çok savunan Sayın Vekilimiz olmuştur. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Adamlığını göstermiştir. Adam gibi dik durmuştur. Hem Genel Başkan'ın yanında, hem partisinin yanında, hem arkadaşlarının yanında. Biz O'nunla beraber geldik, O'nunla beraber bırakıyoruz. Birileri koltuğunda otursun, rahat etsin. Birileri Türkiye gündemini analiz etmesin. Oturarak değil, siyaset vatandaşa giderek olur. Her konuyu gündeme taşıyarak olur. Milliyetçi Hareket Partisi Karadeniz'de Ordu olarak tek vekil çıkarmış bir il. İlla ki söyleceğiz. 83 bin oy almak kolay mı?" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim