GİRESUN - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli memleketi Giresun'da davul zurnalarla karşılandı. Hemşehrileri tarafından tam bir sevgi seline tutulan Bakan Canikli burada vatandaşlara yaptığı konuşmada, "10 Ağustos seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanımız ilk defa halk tarafından seçildi ve Türkiye'nin, hatta Türklerin tarihinde bir ilk olarak tarihin altın sayfalarına geçti. İlk defa biz, Cumhurumuzu, Reisimizi, Başkanımızı doğrudan kendimiz seçtik. Aracısız seçtik. Bu Türklerin tarihinde, 2 bin yıllık Türklerin tarihinde ilk defa gerçekleşen bir olaydır. Çok önemli bir olaydır. Allah'ın izniyle, önümüzdeki günlerde, önümüzdeki aylarda ve yıllarda bunun bu milletin geleceğinde ve tarihinde nasıl önemli değişiklikler yapacağını, güzel değişiklikler yapacağını hep birlikte inşallah göreceğiz. O zaman bununla ne kadar güzel ve hayırlı bir işe imza attığımızı millet olarak bir kez daha anlayacağız" dedi.

Hizmet etmeleri için bu görevin verildiğinin farkında olduklarını söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, şu ifadeleri kullandı:

"Burada hizmet etmemiz gerekiyor. Bize verilen bu onur, esasında bu görev, millete hizmet etme görevidir. Daha çok hizmet etme görevidir. Bulunduğumuz nokta itibarı ile daha çok milletin rızasını kazanma imkanıdır. Verilen budur. Başka birşey değildir. Verilen bir makam değildir. Verilen bir bir mevki değildir. Verilen bir onurdur ama aynı zamanda bu millete hizmet etme görevidir ve talimatıdır. Bunun farkındayız ve Allah'ın izniyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbirinizin başını öne eğdirmeden, bu görevi onurla, gururla en iyi şekilde yapmaya çalışacağız." 

Editör: TE Bilisim