Şehrin 18-30 yaş aralığındaki gençlerle fikir alışverişlerinde bulunmak istediklerini belirten AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Aşkın Tören, "Bizim bu konuda almamız gereken çok yol var. Hakikaten biz gelecek bilimde diyoruz, gelecek teknolojide diyoruz, gelecek bilgide diyoruz ama daha önemlisi gelecek gençlikte diyoruz. Gençlik ve gelecek de son cümlemiz oluyor. Bu şehir için bir gelecek kaygısıyla bir aradayız ama bu kaygımız iyiyi, huzuru, mutluluğu, esenliği, birliği, kardeşliği büyütmek adına. Bunun için akla, gölgesiz adalete, nezakete, zerafete, insanı aslında diğer varlıklardan ayıran vicdana ihtiyacımız var" diye konuştu. 

"6T PROJESİ İLE HEP BİRLİKTE KEYİFLİ VE KONFORLU BİR YAŞAM KALİTESİ" 

Tören, 31 Mart Seçimleri için hazırladığı '6T' seçim manifestosu ile Altınordu'da önemli gelişmelere imza atacaklarının altını çizdi. Altınordu'nun daha fazla yenilenmeye, değişime ve dönüşüme ihtiyacı olduğunu vurgulayan AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Aşkın Tören, "Ordu'da ticaretin, turizmin, tarımın, endüstrileşmenin, teknolojinin, tanıtımın aslında ne olduğunu, ne olması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Amacımız hep birlikte huzurlu, keyifli ve konforlu yaşam kalitesi yüksek bir şehri nasıl inşa edebiliriz? İnşa ettiğimiz bu şehirde insanımızı nasıl ihya edebiliriz? İhya ettiğimiz bu şehirde yarının beklentilerini karşılayabilir, nasıl bir imar anlayışı ile tasavvur edebiliriz bunları planlıyoruz" diye konuştu.  

"GENÇLERDEN FİKİR ALMAK İSTİYORUM"

Gençlerle ilgili oldukça beğeni toplayacak projelere imza atacaklarını söyleyen Aşkın Tören, "İşte tam da bu aşamada sizlerden de fikir almak istiyorum. Ne yapabiliriz konusundaki düşüncelerinizi almak istiyorum. Bu şehir bir buluş yapmalı, bu şehir bir spor fabrikasına dönüşmeli, bu şehir ulusal alanda, uluslararası alanda kaynaklar yaratmalı" diye konuştu. 

Konuşan bir şehir ve açık bir toplum hayal ettiğini belirten Tören, "Hep birlikte yaşatalım, üretelim istiyorum. Yani fikri mülkiyet çok önemli bir husus. Fikir olmadan üretim olmaz. Bu şehrin üretim ayağını güçlendirmek zorundayız. Bu şehrin beşeri sermayesinin gücünü kullanmak zorundayız. Bu heyecanlı, ne istediğini bilen genç nesli görünce ben de motive oluyorum" diye konuştu. x

MAHALLELERDE GENÇLERİN AYAĞINA 'GÖNÜL EVLERİ' GELİYOR

Gençler için en önemli projelerinden birinin de her mahallede oluşturulacak olan 'Gönül Evleri' projesi olduğunun altını çizen Tören, bu evlerin ileride birer kariyer merkezi haline dönüşeceğini de söyledi. İşte o açıklamalar:

"Gençlerimizin vasıta değiştirme ihtiyacı duymadan ulaşabilecekleri, kendi  mahallelerinde kuracağımız 'Gönül Evleri'nde kültürden sanata, eğitimden spora kadar bir çok alanda kardeşinizle, komşunuzla, arkadaşınızla kullanabileceğiniz bir yaşam alanı oluşturacağız. Sosyal çalışma programlarımızla bilhassa üniversite gençliğimize, bizimle beraber bu şehrin kendisine dokunacak tüm sosyal sorumluluk projelerinin fikirevi olmasını sağlayacağız. Bilgi, teknoloji, tasarım, kodlama geleceğin dili arkadaşlar. Bugün sınav sistemi, müfredatı da oraya doğru gidiyor. Dolayısıyla matematik bilenin kodlamayı da bilmesi gerecek. Geleceğin meslek alanları çok önemli. Geleceğin meslekleri kadar geleceğin işleri de önemli ve bu alanda çokça insan kaynağı aranıyor. İşte biz Gönül Evleri'nde bu alanda yapacağımız çalışmalarla gençlerimize önemli katkılar  sunacağız. Ufuk açıcı çalışmalarla örnek olacağız. Teknoloji merkezi kuracağız ki, bu bir inovasyon merkezi olacak. Bu inovasyon merkezi hakikaten gençlerimizin kaderini değiştirecek bir çalışma olacak. Bölgenin cazibe merkezi olacağına inandığım, hatta bunun bir çarpan etkisi olarak Ordu Üniversitesi'nde okuyan arkadaşlarımıza da sosyal fayda etkisi yaratacığına inandığım bu çalışmayla çok daha ileri noktalara gideceğiz. Gönül Evleri sizlere çok önemli destekler verecek. Bir nevi kariyer merkezi olacak."

Editör: TE Bilisim