ORDU - AK Parti Ordu Milletvekili, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, hafta sonunu geçirmek için milletvekili seçildiği Ordu'ya geldi. Ordu-Giresun Havalimanı'nda karşılanan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Cuma namazını da Ulu Camii'de kıldıktan sonra AK Parti Ordu İl Başkanlığı'na geçti. Burada ilçi başkanlarıyla birlikte basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Kurtulmuş, özellikle son günlerde İslam dünyasında çok derin problemlerin olduğuna dikkatleri çekerek, "Ümit ediyoruz ki, bütün çabamızı ve gücümüzü de ortaya koyuyoruz. Bu kriz bir an evvel sonlandırılır ve kardeş, dost bölge ülkeleri arasında bu ihtilafların ortadan kalkması mümkün olur. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilk andan itibaren telefon diplomasisi ile ilgili bütün devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla görüşmeler yapılarak bu sorunun çözülmesi için büyük bir gayret sarfediyoruz. Ümit ederiz, son en kısa süre içerisinde çözülür hatta bayrama kadar çözülür. Böylece körfez bayramı bir huzur içerisinde, ağız tadıyla geçirmiş olurlar" diye konuştu. 

"YAPAY BİR KRİZ"

Körfez Krizi'ne değinen Kurtulmuş, bu krizin diğer bölgelerden bir farkı olduğunu vurgulayarak, "Bu kriz, tamamıyla yapay bir krizdir. Yani herhangi bir alt yapısı olan, herhangi bir siyasi, toplumsal geçmişi olan bir kriz değildir. Herhangi bir çatışmanın üzerine oturan bir kriz değildir. Malesef yapay bir şekilde ortaya çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE'DE YENİ DÖNEM"

Türkiye ekonomisinin yüzde 5'lik büyümesini en yeni pozitif bir gelişme olarak niteleyen Kurtulmuş, "Türkiye, 2017'yi yüzde 5 civarında bir büyümeyle geçirecektir. Zaten şimdiden uluslararası kuruluşlar, yüzde 3'ler civarında tahmin ettikleri Türkiye'nin 2017 büyüme performansını yüzde 4'e revize etmişlerdir. Bu demektir ki, bu iş daha ileriye doğru gidecek inşallah Türkiye yüzde 5'lik büyümeyi gerçekleştirecektir" dedi. Kurtulmuş sözlerini, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini bundan sonra da yoluna daha güçlü bir şekilde ilerleyerek devam edeceğini vurgulayarak noktaladı.

"ORDU'YLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI"

"Ordu'da da fevkalede güzel çalışmalar yapılıyor. Bunları her geldiğimizde uzun uzun açıklıyoruz. Çok şükür OSB'lerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Ordu Çevre Yolu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, Fatsa Çevre Yolu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sadece son bir 1 ay içerisinde Ordu'nun çeşitli hastanelerinin ihtiyacı olan 9 uzman doktor Ordu'ya tahsis edilmiştir. Bu önemli bir ihtiyaçtı. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de bu ihtiyacı giderecek önemli adımlar atılabilir. 900 yataklı Ordu Devlet Hastanesi'nin yeriyle ilgili biz bakanlar aramızda bir görüşme yaparak belirli bir noktaya geldik. İnşallah önümüzdeki günlerde Ordu Devlet Hastanesi'nin proje ihalesine çıkılacak ve arkasından da en kısa süre içerisinde de bu hastanenin yapılabilmesi için düğmeye basılacak."          

"DİYARBAKIR'A GİDECEK"

Kurtulmuş, Pazar günü öğleden sonra Samsun Çarşamba Havalimanı'na hareket edecek ve oradan da Diyarbakır'da düzenlenecek olan bir iftar programına katılacak.
Editör: TE Bilisim