Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Meclis kürsüsünde eleştiri bombardımanına tutttuğu Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a, "Kabine'de bakanımız da var, artık Ordu'ya da bakmasını istiyoruz. Ordu, gereken desteği size verdi, siz Ordu'ya ihanet ettiniz" demişti. Peki CHP'li Torun'un ağır eleştirilerine maruz kalan AK Parti Ordu Milletvekili, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'ne 5 gün kala, 2 Temmuz 2015'te neler söymemiş, hangi sözleri vermişti? İşte o açıklamaları: 



"ORDU MERKEZLİ TÜRKİYE'NİN MEGA PROJELERİ" 

"Bu projeler kelimenin tam anlamıyla mega projelerdir. Türkiye'nin projeleridir aslında. Ordu'yu ilgilendiren, Ordu merkezli ama Türkiye'nin projeleridir. Bu projeler hayata geçirildiğinde sadece Ordu ilimiz değil, Ordu ve çevre illerimizin hepsinin bu projelerin getirmiş olduğu etkilerden, sağlamış olduğu etkilerden son derece olumlu bir şekilde etkileyeceğini hep beraber inşallah göreceğiz. Bu projeler, evet her birisi teknik detayları olan, fizibiliteleri olan projelerdir ama sonuçta bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte, Orduluların ve çevresinde yaşayan illerimizdeki vatandaşlarımızın refah seviyesi arttırılacaktır." 

"PROJELERİN HER BİRİSİ İSTİHDAM ÜRETECEK"

"Ayrıca bu projenin tamamlanması, Ordu'da bu kampanya sırasında gördük ki, en çok karşılaştığımız hususlardan birisi iş talepleridir. Bu projelerin her birisi, hem projenin kendisi dolayısıyla, kendileri dolayısıyla, hem de projelerin ortaya çıkaracağı olumlu yan tesirler dolayısıyla büyük istihdam üretecek olan, oluşturacak olan projelerdir. Evet, Ordu'da bu anlamda projelerden bahsetmek çok kolay değil. Ordu, özellikle Ordu-Giresun Havaalanı'nın Gülyalı ilçemizde hizmete girmesinden sonra, son 12-13 yıllık süreç içerisinde fevkalade ciddi hizmet almış bir il. Ordu'da bu anlamda, karayolu ulaşımı tamamlandı. Aşağı yukarı bir iki ufak eksiği dışında Karadeniz Otoyolu'nun tamamlanmasıyla birlikte Ordu'da yollar tamam. Karadan yollar tamam. Havayoluyla birlikte, havayolunun, havaalanının açılmasıyla birlikte havadan da ulaşım tamam. Şimdi nasip olursa, bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte Ordu'da hem demiryolları, hem de deniz yolları bakımından inşallah işleri bitireceğiz ve böylece hava, kara, deniz ve demiryollarıyla ulaşım bakımından Türkiye'nin önemli bir şehri haline gelecek. Türkiye'nin gerçekten Karadeniz'in çok öne çıkan, çok yıldız gibi parlayan şehri haline gelecek."



"KONTEYNER LİMANI GÜÇLÜ BİR TİCARİ HAYATA KATKI SAĞLAYACAK" 

Bakan Kurtulmuş, yine aynı toplantıda 5 mega projelerin görsellerinin yer aldığı kartelaları da kameralar önünde eline alarak, Ünye'ye yapılması planlanan Ordu Konteyner Limanı Projesi ile ilgili de şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ordu'nun Ünye ilçesine yapılacağı söylenen ve 5 mega projeden birisi olan Ordu Konteyner Limanı ile ilgili olarak da Bakan Kurtulmuş, "Akdeniz'den Karadeniz'e yolların olması, Karadeniz ile Akdeniz arasındaki ticaret bağlantılarının güçlendirilmesi için de önemli terminallerden birisi Ordu şehrimiz olacak. Böylece Ordu konteyner limanı, son derece güçlü bir ticari hayatın gelişmesine katkıda bulunacak." 



"PROJELERİN HİÇBİRİ HAYATA GEÇİRİLMEDİ"

5 Haziran 2015'te bu projeleri Ordululara vaat ettikten sonra 7 Haziran Seçimleri'nde AK Parti birinci sıradan Ordu milletvekili seçilen Bakan Kurtulmuş, aradan geçen 3 yılı aşkın sürenin sonunda vaat ettiği projelere ilişkin hiçbir girişimde bulunmaması dikkatlerden kaçmadı. Yine bu süre içerisinde 62, 63, 64 ve 65'inci hükümetlerde Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra son kabine revizyonunda da, Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı. 
Editör: TE Bilisim