Bingöl'de, şehit ağabeyine küfür eden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a Türkiye genelinde tepkiler yükselmeye devam ediyor. Türkkan, partisi tarafından Grup Başkanvekilliği görevinden alındı, ancak ne partisinden atıldı, ne de milletin vekilliğinden istifa etmedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkkan'ın milleti temsil etme hakkının olmadığını belirterek çok sert tepki gösterdi. İşte o açıklamalar: "

Türkkan'ın söyledikleri hakikaten bir insanın başına en kötü şeylerden birisi. Büyük bir terbiyesizliktir, büyük bir edepsizliktir, büyük bir saygısızlıktır. Söz konusu kişinin şehit yakını olmasa bile herhangi birisine bu şekilde hakaret etmek, küfretmek, insani bir durum değildir. Bu küfrü yapanın illa siyasi olması da gerekmez herhangi bir insan bir başkasına yaparsa bu gayri insani bir tavırdır. Kaldı ki, söz konusu olan 'benim kardeşimin bütün vücudu parçalandı' diyen bir şehit yakınıysa buna karşı daha edepli, daha saygılı, on kere düşünüp bir kere konuşması gerekirken, böylesine büyük bir terbiyesizliğin içerisine düşmüş olsamı affedilir bir hata değildir. Grup Başkanvekilliği'nden ayrılması kendi partisini temize çıkarması bakımından bir adımdır, ama böylesine büyük bir hatayı yapanın herhalde milleti artık temsil etme hakkının da olmadığı kanaatindeyim."

Editör: TE Bilisim