A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti ve MHP arasında devam eden ittifak görüşmelerine ilişkin olarak çok kritik bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli arasındaki kritik görüşmenin her an olabileceğini açıkladı.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

Bugüne kadar yapılan görüşmelerin neticelerinin her iki genel başkan yardımcıları tarafından kendi genel başkanlara rapor edileceğini söyleyen Kurtulmuş, "Sonuçta verilecek olan karar da, genel başkanların aralarında yapacağı görüşmeyle muhtemelen çok kısa süre içerisinde yapılacak görüşmeyle karar alınacak diye düşünüyorum. Her an olabilir, her iki liderin de sözlerinden, Sayın Cumhurbaşkanımızın da yaptığı açıklamalardan anlaşılan bu görüşmenin bir an evvel yapılması yönündedir. Dolayısıyla teknik çalışmalar hangi safhaya geldi, bunların detayları, bu bilgiler alındıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Bahçeli'yi davet eder ve bu konuyla ilgili görüşme gerçekleşir" diye konuştu.

"BAZI FEDAKARLIKLAR GÜNDEME GELEBİLİR"

AK Parti-MHP arasındaki ittifak anlaşmasıyla ilgili olarak da konuşan Kurtulmuş, AK Parti'nin 81 ilde belediye başkan adayı çıkarmayacağını net olarak belirtirken, "Yerel seçimlerde yerel seçimin doğası gereği bir işbirilği yapılacak. Bu da partiler açısından belli illerde bazı fedakarlıkları gündeme getirebilir. Siyasetin bir tarafı da kulislerdir, biz ama ilkeli, temiz ve dürüst siyasetin gereği olarak kulislerle değil, kesinleşmiş bilgilerle hareket ederiz" diye konuştu.  

"ORTADA KESİN BİR CİNAYET VARDIR"

Gündemdeki tazeliğini koruyan ve Türkiye'deki soruşturmayı yürüten başsavcılık tarafından Gazeteci Cemal Kaşıkçı Cinayeti'ne ilişkin olarak Suudi yetkililer Ahmed Asiri ve Saud El Kahtani için yakalama talep edilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Biz başından itibaren Cemal Kaşıkçı Cinayeti ile ilgili olarak doğru düzgün bir rotada ilerliyoruz. Biz bu meseleyi siyasi mesele olmanın ötesinde insani bir mesele olarak algılıyoruz. İstanbul'da, Dünya'nın en büyük metropollerinin birisinde dünyaca bilinen bir gazeteci malesef içeriye girmiş ve sonra buharlaşmıştır. Ortada kesin bir cinayet vardır. Ümit ediyoruz ki; gerçekten bu kişiyi kim öldürdü, kim infaz ettinin ötesinde bu emri kim verdi, nasıl gerçekleşti bütün bunların ortaya çıkması gerekir. Bunun için de soruşturmanın uluslararası bir alanda bu şekilde yeni bir adım atılarak sürdürüldüğünün Türkiye tarafından teyit edilmesi önemlidir. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, bu cinayetin bütün detaylarıyla ortaya çıkarılması için gayret sarf edeceğimizi bu vesileyle bir kez daha göstermiş olduk" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim