Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılacak yabancı konuklar ve üst düzey yabancı devlet yöneticileri, Başkent'e gelmeye başladı. Törene katılmak için Türkiye'ye gelen ilk devlet başkanlarından biri Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodore Obiang oldu. Ardından Kongo Cumhuriyeti Meclis Başkanı Isidore Mvouba gelen ikinci yabancı devlet adamı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 16:30'da TBMM Genel Kurulu'nda yemin ettikten sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başlamış olacak. Törenea 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanıyla 6 uluslararası örgütün genel sekreteri katılacak. Yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Buradaki törenin ardından Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçilecek. Saat 18:00'da Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne geçilecek. Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih kasırga 101 pare top atışıyla karşılayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyuna Atlı Tören Birliği de katılacak.   

KABİNE 21.30'DA AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanlığı sitesinde bugünün programıyla ilgili olarak şu bilgiler yer aldı:

16:30 Sayın Cumhurbaşkanımızın Yemin Töreni (TBMM)
17:15 Anıtkabir Ziyareti
18:00 Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)
19:30 Sayın Cumhurbaşkanımızın Törene Katılan Misafirler Onuruna Vereceği Akşam Yemeği (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)
21:30 Basın Açıklaması (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

HAZIRLIKLAR TAMAM

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da tören öncesi külliyenin son fotoğrafını "Misafirlerimiz için hazırız" mesajıyla paylaştı. 

Editör: TE Bilisim