KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirmek için geldiği Gümüşhane'de bir dizi resmi temaslarda bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi'ne gerçekleştirdiği ziyaretlerde, yapılan çalışmaları ve geleceğe dönük yapılması gereken projeleri yerinde inceledi.

"2050 RAKIMLI ZİGANA DAĞI'NDA KARŞILANDI"

Başkan Karaosmanoğlu'nu Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ak Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz ve meclis üyeleri, 2 bin 50 rakımlı Zigana Dağı'nda karşıladı. 

"GÜMÜŞHANE, KOCAELİ'YE KARDEŞ BELEDİYE OLDU"

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gümüşhane Belediyesi kardeş kurumlar oldu. Önümüzdeki günlerde iki kurum arasında protokol yapılması da beklenirken, ortak çalışmalar şimdiden başladı. Gerek proje, gerek teknik bilgi konusunda etkileşimin yaşanacağı ifade edildi. Başkan Karaosmanoğlu, "İnşallah önümüzdeki yıllarda Gümüşhane Belediyesi önemli hizmetlere imza atacaktır. Harşit Çayı'nın temiz tutulması bu kente hayat verecektir. Belediye başkanımızın inançlı çalışmaları sonucunda Gümüşhane'nin ruhu değişecektir" dedi.

"AMSTERDAM BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAKLAR"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kardeş belediye seçmenin yanında bu kez büyük bir atak daha yaparak Hollanda Amsterdam Belediyesi ile de işbirliği yapma kararı aldı. Hollanda'nın Amsterdam Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Water Net'in üst düzey yöneticileri 3 gün boyunca Kocaeli İSU Genel Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. Yapılan ikili görüşmelerde karşılıklı olarak bilgi ve tecrübelerin paylaşılması kararı alındı. Hollanda heyetine lale motifli ebru hediye eden İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, "İki şehir ile karşılıklı işbirliğiyle halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz" dedi. Water Net Uluslararası Genel Müdürü Gerard Rundberg ise "İSU Genel Müdürlüğü'nün Atıksu Scada Merkezi ile İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri'nin başarılı bir şekilde işlettiğini görmekten dolayı çok mutlu olduk. Karşılıklı olarak bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak isteriz" diye konuştu.

"ORDU İSE FİLİSTİN AÇIKLARINA DEMİR ATTI"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kendisine Gümüşhane'yi kardeş belediye olarak seçerken, uluslararası işbirliği anlaşmalarına da imza atıyor. Kocaeli lobisinin çok güçlü olduğu Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde ise kardeş belediye seçimi geçtiğimiz günlerde Filistin'in Gazze şehri olarak ilan edildi. 
Editör: TE Bilisim