İSTANBUL - AK Parti Ordu Milletvekili, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov ile Sütlüce Parkı'ndaki Manas Heykeli'nin açılışı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Kurtulmuş'un hedefinde Alman basını ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Özellikle Kılıçdaroğlu'nun Alman basınına verdiği demeçleri eleştiren Kılıçdaroğlu, "İçeride siyaset yaparsın, hükümeti yerden yere vurur, eleştirirsin. Ama Türkiye'yi eleştirme, Türkiye'nin ayağına çelme takma, Türkiye'ye karşı birtakım algı operasyonlarına destek olacak sözleri söyleyemezsin. Muhalefet olmak demek hükümete laf söyleyeceğim diye Türkiye'nin ayağına çelme takmak, Türkiye'ye karşı birtakım algı operasyonlarına destek olacak sözler söylemek değildir. Muhalefet olmak demek, hükümete laf söyleyeceğim diye Türkiye'nin beline kazma vurmak demek değildir. Ana muhalefet partisi liderinin bu sözlerine açıklık getirmesini bir kere daha talep ediyoruz" dedi.

"BUNU KİM SÖYLEDİYSE HALT ETMİŞ"

Almanya'daki bir gazetede Türkiye aleyhinde çıkan haberlerin aktarılması üzerine Kurtulmuş, "Halt etmişler. Çok açık söylüyorum. Berlin ne kadar güvenliyse İstanbul o kadar güvenlidir. Viyana, Londra, New York ne kadar güvenliyse İzmir, Antalya o kadar güvenlidir. Türkiye'nin her şehri, Dünya'nın diğer bütün şehirleri kadar güvenlidir. (Türkiye’nin güvenli olmadığı) Bunu kim söylediyse halt etmiş." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurtulmuş, birilerinin Türkiye'ye karşı bir algı operasyonu yapıp Türkiye'ye karşı bu negatif operasyonu sürdürürken maalesef Türkiye'de ana muhalefet partisi başkanının bu algı operasyonunu yapanların değirmenine su taşımasının insanın ağırına gittiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim