ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sivil tophlum örgütü ziyaretleri sürüyor. Türkiye Kamu-Sen'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, yarın birinci yıldönümü kutlanacak olan Gezi Parkı olaylarına ilişkin zehir zemberek açıklamalar yaptı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır araları...

"HÜKÜMET İNSANLARI TAHRİK EDECEK"

"Hükümetin insanları tahrik etmek için provokasyonlara başvuracağını bütün yurttaşlarımın bilmesini isterim. En son taziyeye giden bir yurttaşımızın bir polis kurşunuyla öldüğünü dün öğrendik. Bu çok önemli bir gelişmedir. Kendi vatandaşını öldürüyor. Bu işin birinci cephesi."

"ELİ SİLAHLI, YÜZÜ MASKELİLERDEN KAÇININ, HÜKÜMET YAPIYOR BU PROVAKASYONLARI"

"İşin ikinci cephesi şu; eli silahlı, yüzü maskeli insanlardan kaçının. Bunlar provokasyon yapıyorlar. Biz kendi ülkemizde, kendi insanımıza karşı yüzünü gizleyip, elinde tüfeklerle ya da başka öldürücü aletlerle gezen insanları istemiyoruz. Biz ülkemizde huzur istiyoruz. Bu provokasyonlara karşı her yurttaşımın dikkatli olmasını isterim. Hükümet yapıyor bu provokasyonları. Dolayısıyla bu konuda hiç kimse hükümetin provokasyonlarına, oyunlarına gelmemeli. Herkesin dikkatli olması lazım."

"ÇOCUKLARIMIZI DÖVMEYİN!"

"Hükümete çağrım da şu; gencecik çocuklarımızı TOMA’yla, biber gazıyla, polis copuyla dövmeyin. Yazık günahtır. Bu çocukların tamamı bizim çocuklarımız. Ayrım yapmayalım. Eğer onlar bir yerde gösteri yapacaklarsa bırakın gösterilerini yapsınlar. Ne yapacaklar gösteri de? Ellerinde kitap, ellerinde karanfil başka bir şey yok zaten bunların elinde."

"SUÇ DEĞİL, ŞİDDET İSTEMEYİZ"

"Anayasada özel hüküm var. Özel düzenleme var. Toplantı ve göster yürüyüşleri izin almadan yapılabilir diye bir anayasal hüküm, bir evrensel hukuk kuralıdır bu. Gösterisini yapsın ne olacak yani?  Polise karanfil verecek. Versin karanfilini. Bu suç değil ki. Bir yere 5 kişi, 10 kişi, 500 kişi gelecek. Gelsinler bir araya ne olacak? Bu suç değil ki! Şiddete başvururlarsa o ayrı. Şiddeti istemeyiz. Şiddeti kabul etmeyiz. Ama onun dışında demokratik ülkelerde nasıl gösteriler yapılıyorsa onlarda kendi gösterilerini yaparlar. Yani Gezi eylemleri dolayısıyla bir araya gelirlerse gelsinler. Ne olacak? Kıyamet kopmaz ki bu ülkede"
Editör: TE Bilisim