CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siyaset yapmakla haysiyet cellatlığını birbirine karıştıran bu zatın ne kadar tazminat kazandığımızın hesabını ben artık tutamaz oldum" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

"Yani Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tür iftiraları çok çirkin bir iftiraydı. Bu da adalet duvarına çarptı. Şahsımı ve aile bireylerimi Man Adası'na para kaçırmakla itham eden Kılıçdaroğlu, iftirasının cezasını ilk derece mahkemede buldu. Mahkeme Kılıçdaroğlu'nun bu iftiraları sebebiyle toplamda 197 milyar tazminata mahkum etti. Siyaset yapmakla haysiyet cellatlığını birbirine karıştıran bu zatın ne kadar tazminat kazandığımızın hesabını ben artık tutamaz oldum. Bugüne kadar çok tazminatlar bu noktada aldım." 

"YÜZLERCE DAVA DA MUHARREM İNCE İÇİN AÇILIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin parlamentodaki tüm milletvekillerini de itham altında bırakan iddialarda bulunduğunu belirterek, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Bu partinin Cumhurbaşkanı Adayı da geçenlerde tüm milletvekillerini biliyorsunuz hırsız olmakla itham etti. Şimdi bir boyacı diyor ki, parlamentodaki bütün milletvekilleri hırsız. Kendisi de buna katılıyor biliyor musunuz? Şimdi parlamentodaki bütün milletvekilleri hırsız dediği zaman bu senin Genel Başkanı'nı da kapsıyor, seni de kapsıyor. Demek ki, sen de hırsızsın, o da hırsız. Eğer kabul ediyorsan. Parlamento gibi bir kutlu mekanın mensuplarını böyle bir iftira ile veya böyle bir ithamla boyacı sandığı başındaki kişinin söylemesiyle kabullenmek olabilir mi? Şu anda bir defa bizim arkadaşlarımız hepsi dava açıyorlar."

"GERÇEKLERİ ÇARPITMAK BUNLARIN İLİĞİNE İŞLEMİŞ"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu davayı açmak suretiyle tabi Muharrem İnce buradan nereye varır ben bilemem, ama hırsızlık ithamı karşısında iftira etmek, yalan söylemek, gerçekleri çarpıtmak bunların iliğine kadar işlemiş vaziyette. Her seferinde yargıda boylarının ölçüsünü almalarına rağmen akıl almaz bir yüzsüzlükle, aymazlıkla, pişkinlikle yine buna devam ediyorlar. Şu anda arkadaşlarımız davalarını açıyorlar ve bu davaların neticesinde yargı ne gibi karar verir onu bilemem ama hırsızlık ithamının ben ciddi bir cezai müeyyidesi olduğunu biliyorum. Onun için buradan da gerekli cezayı alacaklarına da inanıyorum."

Editör: TE Bilisim